Заступниця Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк зустрілася з Першою Віцеспікеркою Фолькетингу Данії Каррен Еллеменн у рамках п’ятої Всесвітньої конференції голів парламентів. Від імені Верховної Ради вона подякувала Данії за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за підтримку нашої країни в міжнародних організаціях, у тому числі в парламентських асамблеях.

Вона звернула увагу Першої Віцеспікерки парламенту Данії на те, що Україна вважає неприйнятними всі спроби російської сторони залучити українців з окупованих територій до виборів до Державної Думи Росії, які відбудуться 17-19 вересня 2021.

 «Закликаємо наших партнерів не визнавати проведення цих виборів у Криму та на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях. «Обрані» у Криму та на Донбасі депутати не повинні бути акредитованими для участі в заходах по лінії міжнародних організацій», - наголосила Олена Кондратюк.

 Віцеспікерка українського Парламенту також запросила Парламент Данії долучитися до Кримської платформи. За її словами, це новий формат міжнародної співпраці, мета якого: сприяння деокупації Криму, підвищення ефективності міжнародної політики невизнання тимчасової окупації Криму, відновлення і захист прав громадян України, які стали жертвами окупації, посилення санкцій, введених проти Росії.

«Усі ключові партнери України висловили свою підтримку Платформі. Консолідовані зусилля міжнародної спільноти щодо деокупації Криму допоможуть відновити повагу до встановлених норм та принципів міжнародного права, а також сприятимуть невизнанню будь-яких спроб примусової зміни міжнародно визнаних кордонів», - пояснила Олена Кондратюк.

 Сторони також обговорили питання щодо відновлення архітектура безпеки в Чорному морі, обороноздатності України та розбудови українського флоту.

 «Розраховуємо на те, що Данія сприятиме відродженню морського флоту України. У зв’язку з цим цінуємо підтримку данського Фолькетингу, завдяки якій данські компанії будуватимуть кораблі спільно з українськими суднобудівниками. Сподіваємось на успішну і активну співпрацю у цій сфері», - сказала Олена Кондратюк.

 «Ми бачимо, як Український парламент відкривається для українського суспільства і світу. Ваш успішний проект «Відкрита Рада» є підтвердженням цьому. Важливо розвивати інклюзивність, рівність, відкритість і повагу.

Це матиме виховний ефект», - сказала своєю чергою віцеспікерка парламенту Данії.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50