Пріоритетними питаннями роботи шостої сесії Верховної Ради України ІХ скликання стане ухвалення законів, які сприятимуть економічному зростанню та боротьбі з пандемією коронавірусу, прийняття бюджету на 2022 рік, поліпшення умов життя українців, а також реформа судочинства. Про це під час відкриття  шостої сесії заявив Голова Парламенту Дмитро Разумков.

Як зазначив Голова Верховної Ради, ця сесія є екватором роботи ІХ скликання. Народні депутати встигли пропрацювати половину каденції і вже чимало зробили, але попереду ще багато роботи. 

 “Перш за все ми повинні розуміти, що непрості часи і виклики стоять перед Україною. Ми повинні сконцентрувати свою увагу на законах, які зможуть поліпшити умови життя наших громадян, забезпечити трудові відносини. І головне - ми сьогодні з вами знаходимося напередодні опалювального сезону і тарифне питання восени є одним із ключових”, - підкреслив Голова Верховної Ради.

 Під час виступу Дмитро Разумков зазначив, що Парламент під час цієї сесії працюватиме одразу в кількох напрямах. Одним із основних питань стане економічне зростання, особливо в умовах кризи, яку переживає весь світ через пандемію коронавірусу, зокрема, ухвалення необхідних законодавчих ініціатив.

 “Це і закони, які розробляються на рівні комітетів, і, сподіваюся, будуть прийняті незабаром. Це і закон про локалізацію, який дає змогу, за оцінками експертів, отримати до 4% додаткового зростання ВВП і до 60 тисяч робочих місць. Закон про інноваційні парки, який сьогодні стоїть на розгляді і, я сподіваюся, ми зможемо його прийняти”, - сказав Дмитро Разумков.

 За словами Голови Парламенту, народні депутати мають сфокусуватися на боротьбі з наслідками COVID-19. Робота в цьому напрямі має йти на всіх рівнях. При цьому одне із основних завдань влади - забезпечити всім необхідним медиків, лікарні, а також пацієнтів, яким буде необхідна допомога.

 Крім того, на порядку денному Верховної Ради стоїть і ухвалення бюджету на 2022 рік. Дмитро Разумков нагадав, що Кабінет Міністрів має подати відповідний проект до Парламенту до 15 вересня, після чого кошторис буде направлений на опрацювання в профільний комітет. “Прошу всіх бути максимально конструктивними, щоб пройти все і за Регламентом, і за логікою - для збереження цілей та завдань, які перед нами ставили люди”, - заявив Дмитро Разумков.

 Ще одним питанням роботи Верховної Ради стане реформування правової системи, зокрема, і судочинства. Дмитро Разумков підкреслив, що закон в Україні - один для всіх. 

 “Ми з вами живемо в парламентсько-президентській республіці. І нам всім відповідати перед людьми, які нас сюди обрали. Всім - і владі, і опозиції. В розумінні людей ми всі - влада, від нас залежить майбутнє”, - сказав Голова Парламенту та додав, що озвучені ним напрями роботи не є вичерпними.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30