Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков обговорив із Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі співпрацю двох країн.

«Сьогодні ми бачимо інтенсифікацію наших відносин. Ми її можемо імплементувати не лише в економіку, а й на всі напрями нашої взаємодії», - сказав Дмитро Разумков.

Голова українського Парламенту підкреслив, що Україна та Грузія ефективно співпрацюють на багатьох міжнародних майданчиках. «Упевнений, що така співпраця повинна залишатися і поглиблюватися й надалі», - додав він.

Дмитро Разумков зазначив, що Київ та Тбілісі можуть розширювати спільний вплив на рівні ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ГУАМ, ООН та на інших майданчиках для досягнення миру на своїх територіях. Він відзначив, що Україна цінує підтримку з боку Грузії в рамках діяльності Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Голова Верховної Ради підкреслив, що Україна та Грузія мають спільну мету - членство в НАТО, та висловив сподівання, що країни зможуть одночасно її досягнути.

Як зазначив Дмитро Разумков, Україна завжди прагнула миру та була налаштована на компроміс. «Але компроміси із совістю і компроміси в питаннях територіальної цілісності неможливі. Тому сьогодні ми зі зброєю в руках на сході нашої держави відстоюємо свою незалежність», - сказав він.

Водночас Голова українського Парламенту підкреслив, що Україна відстоює свою територіальну цілісність не лише зі зброєю в руках, але й дипломатичним шляхом. «Якщо ми говоримо про схід України - в першу чергу це Нормандський формат та як додаток до нього - Мінський формат. Щодо Криму, сподіваюся, таким форматом стане Кримська платформа», - зазначив він.

Голова Верховної Ради відзначив, що Кримська платформа стане майданчиком, на якому можна буде спільно з партнерами на президентському, парламентському та урядовому рівнях напрацьовувати кроки, спрямовані на деокупацію Криму. 

Своєю чергою Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі підкреслив, що Україна для Грузії є не лише дружньою державою, але й стратегічним партнером. Водночас він зазначив, що обидві країни мають схожі цілі, а також схожі виклики, один із яких - спільний агресор Російська Федерація. За його словами, створення Кримської платформи є сильною ініціативою для того, щоб привернути увагу до проблеми окупації півострова.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30