Україна готова розвивати міжпарламентську співпрацю з Італією. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з  Надзвичайним і Повноважним послом Італійської Республіки в Україні П’єром Франческо Дзадзо та зауважив, що наша країна зацікавлена у відновленні повноцінного політичного діалогу на найвищому рівні.

 “Ми готові поглиблювати відносини між українським парламентом та нашими партнерами з Італії. І з Сенатом, і з Палатою депутатів”, - відзначив Дмитро Разумков та додав, що важливо також активізувати взаємодію на рівні груп дружби.

Під час зустрічі сторони обговорили процес впровадження реформ в нашій державі. “Реформи в Україні тривають. Це проходить не швидко, проте, все ж таки, головне - якість. Щось нам вже вдалося зробити, щось досі знаходиться в режимі реалізації”, - відзначив Голова Парламенту. Він додав, що зараз у сесійній залі розглядається законопроект, який допоможе впровадити земельну реформу. Водночас, продовжуються судова та антикорупційна реформи.

 

Також  обговорили ситуацію на сході України. Голова Верховної Ради подякував Італії за незмінність позиції щодо територіальної цілісності та суверенітету нашої держави. “Для нас дуже важлива  принципова позиція щодо санкційного тиску. Як показала практика, саме цей механізм є одним з найбільш дієвих. Він не швидкий, але ми  бачимо його ефективність”, - зауважив Дмитро Разумков та повідомив, що ситуація в тимчасово окупованому Криму, зокрема, щодо порушення прав людини, продовжує погіршуватися.

 Крім того, під час дискусії було порушено питання щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень нашої держави. “Інтеграція України до ЄС, НАТО - не просто слова, це принципи, які закріплені в Конституції нашої держави. Тож розраховуємо на підтримку Італії”, - зауважив Голова Верховної Ради.

 

Водночас, Надзвичайний і Повноважний посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо відзначив, що для налагодження ефективних міжпарламентських відносин доцільно було б налагодити пряму комунікацію парламентів  наших країн. Крім того, Україна та Італія, за його словами, мають значний економічний потенціал. Разом з тим, для Італії важливе продовження процесу реформ у нашій країні, зокрема, реформи судочинства, адже це дозволить залучити й італійські інвестиції. 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30