Будуючи ефективний діалог з бізнесом, влада зможе вирішити багато важливих для держави питань. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з представниками правління Європейської Бізнес Асоціації. 

“У Верховній Раді створено спеціальну комісію, мета якої - допомогти бізнесу. Ми маємо вже конкретні позитивні приклади їхньої діяльності. Я впевнений, лише рухаючись спільно в постійному діалозі, ми зможемо вирішити багато важливих для країни питань”, - зауважив Голова Парламенту.

Під час заходу учасники обговорили низку законопроектів, зокрема, у сфері економіки, податкової політики, енергетики, екології, охорони здоров’я та аграрні питання. Дмитро Разумков зазначив, що наслідки пандемії коронавірусу завдали відчутного удару не лише здоров’ю та життю громадян, а й економіці нашої держави. “З одного боку, криза - це проблема, з іншого - вона може бути полем для розвитку. У світі це демонстрували неодноразово. Сподіваюся, Україна зможе піти саме таким шляхом”, - наголосив він. 

Голова Парламенту подякував представникам бізнесу, які активно долучилися до боротьби з коронавірусом на перших етапах пандемії. “Треба віддати належне бізнесу, який особливо на початку пандемії багато допомагав  лікарям, українському народу”, - відзначив Дмитро Разумков.

Разом з тим, за словами Голови Верховної Ради, бізнесу важливо мати  “рівні правила гри”, єдині права та відносини у судах, а також довгострокові зрозумілі правила оподаткування. “Багато що залежить від тих законів, які ухвалюються або не ухвалюються в Парламенті. Нам також важливо мати зворотній зв’язок від бізнесу. В свою чергу, держава  має побачити результат у вигляді сплачених податків, створених робочих місць та залучених інвестицій”, - підкреслив він.

Крім того, у ході зустрічі сторони обговорили питання щодо реформування  України. “Ми розуміємо, які реформи потрібні державі, і будемо рухатися в цьому напрямі. Частіше за все це бачення співпадає з позицією наших іноземних партнерів, зокрема, Міжнародного валютного фонду. Є дискусійні питання. Але в цілому бачення необхідності змін - очевидне”, - зазначив Дмитро Разумков.

У заході також взяли участь Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко,  Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики  Микола Сольський та  Голова ТСК  з питань захисту прав інвесторів, заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Галина Янченко.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00