Консультативна рада з питань місцевого самоврядування при Верховній Раді України, засідання якої заплановане на 11 травня, має сформувати пропозиції, що допоможуть зміцнити фінансову основу місцевого самоврядування. Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу на засіданні сесії Волинської обласної ради.

“При Верховній Раді відновила роботу Консультативна рада з питань місцевого самоврядування. Наступне засідання вищезазначеної ради відбудеться 11 травня”, - сказав Голова Парламенту.

Він висловив сподівання, що будуть обговорені та напрацьовані пропозиції, які допоможуть зміцнити фінансову спроможність органів місцевого самоврядування та надати їм додаткові фінансові інструменти, зокрема, і для боротьби з коронавірусом.

Голова Парламенту зазначив, що пандемія коронавірусу впливає не лише на здоров’я людей, але й на економіку всього світу. “Я бачу такі наслідки по багатьох областях, які мені доводиться відвідувати, в тому числі по Волинській. Ми бачимо спад промислового виробництва, в агропромисловому комплексі, зменшення виробництва будівельних товарів”, - додав Дмитро Разумков.

“Сьогодні, лише концентруючи увагу на підприємцеві, на українській промисловості, ми зможемо відновити і запустити маховик, який допоможе економіці вийти з непростої кризової ситуації і почати зростання”, - наголосив він.

Голова Верховної Ради підкреслив, що важливою у такій роботі є ефективна взаємодія та партнерські відносини органів державної влади різних рівнів. “Сьогодні в умовах децентралізації на місця передано не лише багато повноважень, але й відповідальності. І тільки працюючи спільно - центральні та місцеві органи влади - ми можемо досягти успіху”, - зазначив він. 

“Тому що без допомоги Києва - Верховної Ради, Уряду, Президента - вам буде важко впроваджувати і виконувати ті обіцянки, які ви давали виборцям. І нам неможливо буде досягти успіху без допомоги на рівні області, району, ОТГ”, - сказав Дмитро Разумков, виступаючи перед депутатами обласної ради.

На заході були присутні Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва, народні депутати України Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Вячеслав Рубльов, Степан Івахів, Валерій Стернійчук, а також голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, Луцький міський голова Ігор Поліщук, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко та голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30