Україна вдячна Люксембургу за сталу і непохитну позицію щодо оцінки наслідків російської збройної агресії проти нашої держави. Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков  під час зустрічі з Головою Палати депутатів Великого Герцогства Люксембург Фернаном Етгеном.

“Високо цінуємо те, що Люксембург послідовно підтримує і є співавтором усіх без виключення резолюцій Генасамблеї ООН з українського питання у контексті російської збройної агресії на Донбасі й окупації Автономної Республіки Крим”, - сказав Дмитро Разумков.

Голова Парламенту зазначив, що деокупація півострову має пріоритетне значення для України. “Ситуація в Криму продовжує погіршуватися в багатьох сферах життєдіяльності: від мілітаризації до порушення прав людини і основоположних свобод, а також довготривалих загроз екологічній безпеці регіону”, - сказав він.

Також Голова Верховної Ради у рамках посилення міжпарламентського діалогу запросив делегацію Палати депутатів відвідати Україну з візитом. “Сподіваюся на подальшу підтримку Палатою депутатів Великого Герцогства зусиль України, направлених на відновлення її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах”, - відзначив Голова українського Парламенту.

Дмитро Разумков також додав, що Україна підтримує головування Люксембургу в  Раді ООН з прав людини у 2022 -2024 роках.

Як зазначив Голова Верховної Ради, останнім часом відносини між нашими країнами стрімко розвиваються.  “Люксембург входить в десятку країн за обсягом інвестицій в Україну з держав ЄС. За дев'ять місяців минулого року надійшло майже 1,2 млрд дол. США прямих інвестицій”, - зазначив Дмитро Разумков.

За його словами, Верховна Рада ухвалює рішення, які сприятимуть залученню інвестицій. “У стінах українського Парламенту було ухвалено низку законопроектів, щоб залучити додаткові інвестиції з іноземних держав, сподіваюся,  і з Люксембургу”, - сказав Дмитро Разумков.

Голова Парламенту також зауважив, що Україні потрібно ще багато чого  змінити, зокрема, і на рівні законодавства, аби наблизитися до стандартів Європейського Союзу в різних сферах економіки. 

Крім того, Дмитро Разумков наголосив на небезпеці завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

“На жаль, ми добре знаємо, чим завершуються подібні проекти, і як в один момент, так званий енергетичний проект стає елементом тиску”, - сказав Голова Верховної Ради і додав, що Північний потік-2” може стати таким елементом тиску.

“Україна є надійним транзитером російського газу до ЄС, але на жаль, ми не можемо назвати Росію надійним енергопостачальником”, - підкреслив він.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради України перебуває з робочим візитом у Великому Герцогстві Люксембург.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00