Реформування військової та безпекової сфери відповідно до стандартів НАТО є пріоритетом для України. Про це заявив Голова Верховної Ради України під час зустрічі із Заступником Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане в Брюсселі.

«Серед пріоритетів - перехід України на стандарти, норми та принципи НАТО. Ми суттєво просунулися за різними напрямами євроатлантичних реформ, зокрема, ухвалили важливі законодавчі акти та керівні документи у сфері безпеки і оборони», - сказав Дмитро Разумков. Він зазначив, що ухвалено закони України «Про оборонні закупівлі» та «Про розвідку», а також Стратегію національної безпеки України.

«Україна продовжить реформувати свою військову та безпекову сферу відповідно до стандартів НАТО», - відзначив Голова Верховної Ради.

За його словами, визнання України Партнером НАТО із розширеними можливостями є важливим етапом реалізації євроатлантичних прагнень нашої держави. Він висловив вдячність союзникам за це рішення.

Голова українського Парламенту наголосив, що План дій щодо членства в НАТО є логічним та безальтернативним кроком для України на шляху євроатлантичної інтеграції. «Ми хотіли би бачити ПДЧ для України у найближчій перспективі і сподіваємось на формування серед союзників необхідного консенсусу в цьому питанні», - сказав він.

Дмитро Разумков зазначив, що Україна вітає намір союзників підтвердити політику «відкритих дверей» Альянсу під час наступного Саміту НАТО.

Голова Верховної Ради також наголосив, що спільним пріоритетом і завданням Альянсу та України є відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Окрім того, він підкреслив, що парламентський вимір залишається важливою складовою політичного діалогу з НАТО та союзниками. «Ми вдячні Парламентській асамблеї НАТО, а також союзникам, що на пропозицію України було погоджено перенести проведення чергової весняної сесії ПА НАТО наприкінці травня 2022 року в Києві. Я сподіваюся, що коронавірус не буде нам заважати в цьому», - сказав Голова Верховної Ради.

Як зазначив Дмитро Разумков, пріоритетним завданням для українського Парламенту є посилення співпраці між Україною та НАТО, спрямованої на підтримку безпеки у євроатлантичному просторі.

«Україна високо цінує незмінну солідарність союзників з нашою державою та рішучу позицію НАТО щодо триваючої агресії РФ в Криму та на Донбасі», - підкреслив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту висловив вдячність державам-членам Альянсу за підтримку внутрішніх реформ в Україні, а також за зацікавленість та підтримку ініціативи України із заснування «Кримської платформи», кінцевою метою якої є деокупація Криму.

Фото: НАТО.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30