Україна сподівається на плідну співпрацю зі Сполученими Штатами Америки, зокрема, у парламентському вимірі. Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час телефонної розмови із Сенатором США, співголовою Сенатського українського кокусу Робертом Портманом.

«Україна цінує двопартійну підтримку, яку ми спостерігаємо в Конгресі США. Ми вдячні за підтримку законодавчих ініціатив, спрямованих на посилення допомоги Україні, особливо у сфері безпеки та оборони», - сказав Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков подякував Роберту Портману за вагомий особистий внесок у формування міцної парламентської основи українсько-американського стратегічного партнерства, подальшого розвитку взаємовигідної співпраці та взаємодії.

Під час зустрічі він запевнив, що Україна визначилася зі своїм геополітичним напрямом – це європейська та євроатлантична інтеграція - і наголосив, що вдячний за підтримку США у цьому питанні.

Голова Парламенту висловив сподівання, що незабаром наслідки пандемії будуть подолані, а співпраця між Україною та США буде активізована, зокрема, між групами міжпарламентських зв’язків та комітетами у закордонних справах.

Сторони також обговорили співпрацю в енергетичній галузі, зокрема, протидію будівництву газопроводу «Північний потік - 2».

Дмитро Разумков назвав питання енергетичної безпеки одним із важливих елементів національної безпеки України і подякував США за санкційну політику щодо «Північного потоку – 2».

«Україна неодноразово відчувала на собі, як цей економічний проект перетворюється на елемент тиску, елемент впливу не економічного, а політичного. І дуже часто він використовується як механізм шантажу.  Тому я впевнений, що ми повинні об'єднувати зусилля в блокуванні подальшого просування цього процесу», - сказав Голова Верховної Ради.

Голова Парламенту висловив сподівання, що США і надалі забезпечуватимуть санкції щодо проекту “Північний потік - 2”, що унеможливить його остаточне завершення, і наголосив на необхідності повного блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію.

Дмитро Разумков також висловив вдячність за послідовну санкційну політику США у відповідь на триваючу російську агресію проти України на Донбасі та у Криму і зазначив, що досягнення миру на Донбасі залишається ключовим пріоритетом для українського Парламенту та українського народу.

Своєю чергою, Сенатор США Роберт Портман запевнив у підтримці США територіальної цілісності та суверенітету України. Також він висловив підтримку у протидії будівництву та запуску газопроводу «Північного потоку - 2». 

Сторони наголосили на важливості подальшого тісного співробітництва та  важливості українсько-американських відносин.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31