Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп і зазначив, що цей пленарний тиждень буде досить напруженим, адже Парламент має розглянути низку важливих питань. 

Дмитро Разумков звернувся до парламентських комітетів,  депутатських фракцій та груп з проханням консолідувати свої зусилля для роботи над проєктом Державного бюджету України на 2021 рік, який має надійти до Парламенту. “Прошу профільний комітет оперативно розглянути проєкт, щоб у п’ятницю ми вже мали можливість винести це питання до сесійної зали”, - зауважив він.

Голова Верховної Ради повідомив, що минулого тижня перебував з офіційним візитом у Литовській Республіці, а також відвідав Польщу для зустрічі з Маршалком Сенату. “Зустріч була досить конструктивною. Польща й надалі підтримує рух України в Європу; наші спільні ініціативи та цінності, які Україна відстоює на міжнародній арен; нашу боротьбу за територіальну цілісність та суверенітет”, - зазначив він і наголосив, що у відносинах з Литвою є багато питань, за якими потрібно буде переходити в більш активний режим роботи після виходу держав з карантину.

Голова Парламенту акцентував увагу на тому, що минулого тижня Україна перетнула межу в три тисячі нових хворих на коронавірус за добу, а також повідомив, що нові випадки захворювання є й серед народних депутатів України.  “Я розумію, що розпочалася передвиборча кампанія, і у всіх буде багато зустрічей з виборцями. Тому прошу народних депутатів виважено підходити до режиму карантину під час роботи”, - підкреслив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради нагадав, що 15 липня профільний комітет доручив Міністерству освіти й науки розробити концепцію підвищення оплати праці вчителів, однак і досі її не було представлено. “З урахуванням початку роботи шкіл та тієї непростої ситуації, в якій сьогодні опинилися вчителі, пропоную запросити на Годину запитань до Уряду т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та заслухати його бачення щодо підвищення зарплат та забезпечення шкіл усім необхідним для роботи в умовах карантину”, - зазначив він.

Дмитро Разумков також запропонував заслухати Віце-прем‘єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова щодо зустрічі політичних радників президентів країн-учасниць Нормандського формату та подальших кроків у цьому напрямі.

Голова Верховної Ради повідомив про звернення Асоціації міст України та Українська асоціація районних та обласних рад щодо критичної оцінки проєкту постанови № 3693. Він повідомив, що звернення організацій було передано всім депутатським фракціям та групам, і звернувся із проханням врахувати їхню позицію під час роботи та прийняття рішення.

“Ще одне звернення Асоціації міст України було стосовно законопроєкту №3801 щодо розпорядження землями комунальної власності. Прошу профільний комітет врахувати його в роботі і, якщо є така можливість, прийти до спільної позиції з представниками місцевого самоврядування”, - зазначив Голова Верховної Ради.

Наостанок Дмитро Разумков нагадав народним депутатам, що досі майже ні від кого не надійшло пропозицій щодо законопроєкту про опозицію.  “Сьогодні на апаратній нараді ми затвердили такий порядок роботи над цим проєктом закону: до 1 жовтня опрацьовуємо текст законопроєкту, до 15 жовтня - чекаємо на пропозиції до нього. А вже після місцевих виборів, щоб зняти будь-яку політичну вмотивованість та баталії, зможемо його розглянути в залі”, - запропонував Голова Верховної Ради України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28
13 квітня 2024 15:36
12 квітня 2024 19:52
12 квітня 2024 18:24
11 квітня 2024 13:40