Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у межах робочого візиту до Ради Європи зустрівся з Головою Національних зборів Французької Республіки Рішаром Ферраном.

Дмитро Разумков подякував за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та висловив сподівання, що зустрічі між представниками парламентів обох країн стануть регулярними. За його словами, міжпарламентські відносини країн мають вибудовуватись на полі Ради Європи, де діють єдині правила для всіх учасників цієї організації.

Голова Парламенту також зазначив, що Україна налаштована на вирішення конфлікту на Донбасі шляхом мирних переговорів у Нормандському форматі. «Сподіваємось, що незабаром відбудеться зустріч глав держав у Нормандському форматі, і це дасть поштовх взаємовідносинам між нашими країнами та призведе до позитивних змін. Позиція України з цього питання окреслена Президентом, і Парламент буде готовий підтримати його ініціативи. Ми розуміємо, що потрібно буде розробляти всі законодавчі ініціативи за цим напрямом разом із Президентом, а  головне –  з українським суспільством», – зазначив він.

Дмитро Разумков зазначив, що завдання парламенту України на найближчий час – це продовження виконання передвиборчих пріоритетів і обіцянок. «Найпершим пріоритетом для нас, звісно, є повернення територій країни. Я не втомлююсь повторювати, що головна цінність для держави – це люди, і їх потрібно повернути. Це цілий комплекс завдань: дипломатична, інформаційна робота, відновлення економіки тимчасово окупованих та прилеглих регіонів і, насамперед – забезпечення обороноздатності України», – наголосив Голова Верховної Ради.

Він також зазначив, що в Україні триває війна з корупцією. За його словами, за перші 50 днів роботи новий Парламент ухвалив низку законів, які дають змогу правоохоронним органам, Генеральній прокуратурі і антикорупційним органам боротися з таким явищем. Тепер же на порядку денному проведення парламентської, політичної та регламентної реформ.

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк зауважила, що принципи дотримання прав людини та рівних можливостей чоловіків і жінок, а також прав національних меншин є пріоритетними і об’єднують Україну і Францію. За її словами, питання національної безпеки і безпеки громадян, зокрема, на окупованих і анексованих територіях, мають бути у фокусі обговорення парламентаріїв Європи.

Своєю чергою Голова Національних зборів Французької Республіки запевнив у готовності до подальшого розвитку міжпарламентських відносин та їхнього зміцнення, а також наголосив на необхідності забезпечення прав людини та збереження демократичних цінностей.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30