17-18 липня Перший заступник Голови Верховної Ради України І. Геращенко разом із п’ятим Президентом України П. Порошенко та віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І. Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи у Страсбурзі, провели зустрічі у Європарламенті із неформальною групою друзів «Україна-ЄС», лідерами політичних груп і фракцій та закликали продовжити підтримку нашої Держави і не збавляти темп діалогу й співпраці.

Ірина Геращенко повідомила, що напередодні дебатів і голосування Європарламенту за резолюцію щодо політв’язнів Кремля разом із членами української делегації закликали європейських парламентарів зафіксувати в резолюції вимогу до РФ звільнити  всіх українців, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в РФ.

«Наше завдання - зберегти санкційний тиск ЄС проти РФ та зафіксувати в резолюції вимогу до Росії звільнити усіх бранців Кремля», - наголосила І. Геращенко.

І. Геращенко зазначила, що під час зустрічей також обговорювалось питання  щодо підтримки реформ в Україні, небезпеки реалізації проекту «Північний потік 2», протидії  дезінформації та пропаганди РФ.

За словами Першого віце-спікера, велика делегація Європейського парламенту працюватиме  спостерігачами під час дострокових парламентських виборів в Україні 21 липня ц.р.

«Велика група депутатів Європарламенту працюватимуть спостерігачами на парламентських виборах в Україні. Вони відзначають бездоганно організовані демократичні президентські вибори і чекають, що й на парламентських Україна продемонструє відданість демократії», - повідомила І. Геращенко. 

У кулуарах Європарламенту І. Геращенко, П. Порошенко та І. Клипуш-Цинцадзе коротко поспілкувалися з Марією Габріель, яка була доповідачкою Європарламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною, а також депутатом Європарламенту, екс-президентом ПА НАТО Расою Юкнявічене. Під час зустрічей було обговорено питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також питання гендерної рівності.  

«У новому складі Європарламенту жінки складають 40%. Ми маємо активізувати діалог з нашими європейськими колегами для просування питань гендерної рівності, жіночого лідерства, посилення ролі жінок в секторі безпеки й оборони», - зауважила І. Геращенко.

Представники української делегації запросили новообраних депутатів Європарламенту відвідати Донбас, аби ознайомитись із гуманітарною та безпековою ситуацією на сході України.

«Переконана, що представники платформи «Безпека. Жінки. Мир» сприятимуть в організації такої поїздки найближчих часом», - повідомила І. Геращенко.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50