Перший віце-спікер Ірина Геращенко на Погоджувальної раді 8 липня закликала Національну Раду України з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада – ред.) негайно вжити заходів задля недопущення проведення  так званого «телемосту» за участі забороненого в Україні російського пропагандистського телеканалу.

Ірина Геращенко нагадала, що минулого року сестра політв’язня Кремля О. Сенцова – Наталія Каплан звернулась до усіх політиків з проханням  підтримати бойкот проросійських телеканалів в Україні («News One» та «112»). Перший віце-спікер нагадала, що вона підтримала бойкот згаданих телеканалів та повторила цей заклик Наталії Каплан (Кочнєва) під час Погоджувальної ради минулого року.

Коментуючи заяви парламентаріїв, які сьогодні справедливо виступають проти проведення так званого «телемосту», І. Геращенко закликала колег відмовитись від подвійних стандартів та звернула увагу, що представники деяких політичних сил продовжують відвідувати ефіри цих телеканалів.  

«Доведіть не словом, а ділом, що для вас важливі цінності – відмовтесь від ефірів на цих телеканалах», - наголосила І. Геращенко та звернулась до керівництва Нацради миттєво реагувати на серйозні виклики інформаційній безпеці України.

 Перший віце-спікер привітала дозвіл, наданий Нацрадою, видати ліцензію на мовлення військового радіо «Армія FM». «Розраховуємо, що і цього разу Нацрада відреагує на позицію Українського парламенту», - заявила І. Геращенко.

Перший заступник Голови Верховної Ради України підтримала позицію Спікера А.Парубія щодо необхідності розгляду законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)» №10181, «Про військове капеланство» № 10244-1, а також ухвалення законопроекту про правовий і соціальний статус заручників і розгляду кадрових питань  після ухвалення Виборчого кодексу України  у четвер, 11 липня,

 «Парламент також має розглянути законопроект про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України (№9457)», - заявила І. Геращенко та зазначила, що на необхідності ухвалення згаданого законопроекту неодноразово наголошували працівники космічної галузі.  

Звертаючись до Представника Президента України у Верховній Раді України Р. Стефанчука, Ірина Геращенко висловила сподівання, що Президент України в найближчі дні підпише ухвалений закон про Тимчасові слідчі комісії та Тимчасові спеціальні комісії парламенту, який регулює процедуру імпічменту. Ірина Геращенко нагадала, що ухвалення цього закону було однією із обіцянок новобраного Глави держави. 

Ірина Геращенко поінформувала про робочий візит 5 липня ц.р. на Донбас для привітання від Українського парламенту жителів Краматорська, Слов’янська, Дружківки із п’ятою річницею визволення від російсько-окупаційних військ та звернула увагу, що організатори заходу вперше за п’ять років  не допустили її виступу під час урочистостей у Краматорську, мотивуючи приналежність до опозиційних сил. 

«Ми можемо бути в опозиції до політичних сил, але ми точно маємо займати спільну позицію в питанні захисту територіальної цілісності і суверенітету України, підтримки Донбасу, звільнення заручників. Ми займали таку позицію усі ці попередні роки», - заявила І. Геращенко.

Ірина Геращенко привітала проведення Саміту Україна-ЄС та подякувала президенту Європейської Ради Дональду Туску і президенту Єврокомісії Жан-Клод Юнкеру за підтримку України у питанні протидії збройної агресії РФ. Політик також привітала вчорашній візит президента Європейської Ради Дональда Туска до Станиці Луганської.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00