21 червня Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом із Міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз здійснили робочу поїздку до Житомира та взяли участь в урочистостях з нагоди річниці «Дому ветерана», створеного на базі Центру вертебрології і реабілітації воїнів АТО.

Вітаючи присутніх, Ірина Геращенко подякувала місцевій владі, Уряду, зокрема представникам  Міністерства у справах ветеранів України та меценатам за роботу над створенням унікального реабілітаційного центру, та нагадала, що рік тому зазначене приміщення ще було в занедбаному стані. 

І. Геращенко та І. Фріз ознайомились з умовами оздоровлення та реабілітації українських воїнів, які пройшли фронт боротьби за незалежність нашої держави і протистояли російському агресору на сході України, та подякували керівництву і персоналу за увагу до ветеранів.

«Подібні реабілітаційні центри для ветеранів треба створити і в інших областях України», - переконана політик.

За словами І. Геращенко, протягом року більше 150 ветеранів АТО/ООС вже пройшли реабілітацію в «Домі ветерана».

«Ми побачили, як якісно можна реінтегрувати тих, хто пройшов війну. «Дім ветерана» працює за принципом «єдиного вікна», де разом із медичною допомогою та реабілітаційними послугами, які надає Центр вертебрології, захисники повертаються до мирного життя та емоційно розвантажуються. Для військовослужбовців та сімей загиблих  це не просто медичний заклад,  а дім», -наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради.

У рамках акції «Бібліотечка для Донбасу» Ірина Геращенко та Ірина Фріз передали «Дому ветерана» бібліотеку сучасної літератури від найкращих українських видавництв та поспілкувались з ветеранами з усієї України на тему державної політики щодо підтримки ветеранів, зокрема і щодо створення та функціонування єдиного реєстру ветеранів.

 

«Ми ухвалили закон про створення єдиного державного реєстру ветеранів. І навіть попри те, що через місяць відбудуться вибори до Верховної Ради України, наша задача зробити все, щоб цей реєстр запрацював. Дуже важливо, щоб кожен ветеран був включений до цього реєстру та міг отримувати відповідні послуги», – заявила політик та поінформувала про намір перейняти найкращого досвіду з країн  Канади, США, Хорватії для реабілітації та залучення ветеранів до суспільно-активного життя.

Перебуваючи в Житомирі, І. Геращенко  зустрілась із журналістами та місцевими жителями і обговорила актуальні питання щодо соціально-економічного розвитку Житомирщини.

Інформуючи про план роботи Верховної Ради України, Перший віце-спікер зазначила, що наразі Парламент завершує розгляд поправок до законопроекту Виборчого кодексу України №3112-1.


Ірина Геращенко висловила переконання, що парламентарії завершать його розгляд на останньому пленарному тижні десятої сесії Верховної Ради України VIII скликання та встигнуть розглянути ряд важливих законопроектів. Зокрема, мова йде про: «Про військове капеланство» №10244-1 та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)» №10181.

«Військовослужбовці чекають на ухвалення Парламентом цих рішень і ми зробимо все, щоб ці законопроекти були ухвалені до кінця десятої сесії Верховної Ради України VIII скликання», - наголосила вона.

Міністр у справах ветеранів України І. Фріз провела чергове засідання Ради ветеранів у Житомирі та розповіла про план підготовки та відбір учасників серед ветеранів для формування збірної для участі в «Іграх нескорених» у 2020 році.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19