18 червня під час засідання Погоджувальної ради Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, звертаючись до радника Президента України – представника Президента України у Верховній Раді Руслана Стефанчука, наголосила на важливості підписання Президентом України ухвалених законопроектів. Зокрема, мова йде про Проекти Законів: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання» №10183 від 25.03.2019 та ратифікованого оновленого «енергетичного» Додатку 27 до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Це буде потужним сигналом для міжнародних партнерів напередодні Саміту Україна-ЄС», - наголосила І. Геращенко.

Політик підкреслила, що суспільство уважно слідкує за першими закордонними візитами Президента України  до країн «нормандської четвірки». «Зовнішньополітичні радники і Міністерство закордонних справ України підготували якісні тезиси, які, між іншим, продовжують риторику  зовнішньополітичного курсу,  запровадженого Петром Порошенко», - відзначила І. Геращенко.

Політик підкреслила важливість озвученої позиції щодо недопущення прямих переговорів з сепаратистами та нагадала про тристоронній формат групи  з мирного врегулювання ситуації на сході України за участі представників від України, Російської Федерації та ОБСЄ.

Перший заступник Голови Верховної Ради України також наголосила, що Мінські переговори є похідними від «нормандського формату».

«Мінський процес  фактично знаходиться в колаптоїдному стані через деструктивну позицію представників Російської Федерації. Тому  варто активізувати переговори у «нормандському форматі», - переконана І. Геращенко. 

Політик також відзначила важливість сигналу щодо недопущення повернення делегації Російської Федерації до роботи в ПАРЄ. Представник Постійної делегації України у ПАРЄ І. Геращенко підкреслила, що на сьогодні немає жодних передумов для повернення делегації РФ до роботи Асамблеї.

«Нас бентежить риторика деяких наших  міжнародних партнерів, зокрема, і Франції, щодо необхідності повернення Російської Федерації до ПАРЄ. Ми  будемо жорстко захищати принципи Ради Європи, які базуються на повазі до прав людини», - зазначила І. Геращенко та нагадала, що від порушень режиму тиші з боку РФ та підконтрольних їй НЗФ продовжують гинути військовослужбовці ЗСУ та цивільні українці на Донбасі.

Під час виступу І. Геращенко також підтримала заяву МФО «Рівні можливості» та звернула увагу на неприпустимість недоречних висловлювань про українських жінок, які пролунали від Президента України під час його офіційного візиту до Французької Республіки.

«Президент, який представляє європейську країну, має бути коректним у питаннях гідності, рівності і поваги до українських жінок, які є фахівцями та нерідко професійніше підготовлені до міжнародних зустрічей,  ніж деякі чоловіки-політики», - зауважила Перший заступник Голови Верховної Ради.

Політик також висловила сподівання, що найближчим часом члени ТСК Верховної Ради України представлять у Парламенті звіт, напрацьований за результатами роботи ТСК для проведення розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30