Перший віце-спікер, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко разом із Міністром у справах ветеранів Іриною Фріз, Міністром оборони України Степаном Полтораком, Головою Служби безпеки України Василем Грицаком, Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим супроводжували Президента України Петра Порошенка під час чергової робочої поїздки до Донецької області. Головна мета візиту - вітання військовослужбовців із Днем сухопутних військ, який українська піхота вперше відзначала цього року 6 травня згідно з Указом Президента України П.Порошенка. 

Глава держави та учасники делегації вшанували пам’ять загиблих українських героїв, розстріляних російськими танками під час оборони 10-го блок-посту в липні 2014 року.

Перебуваючи в Авдіївці, делегація завітала до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 та відвідала урок української мови, який проводила вчителька Марія Марченко. 

П.Порошенко подякував Марії Марченко за вчительську працю: «Спасибі Вам, що стільки років Ви віддали за те, щоб українська мова тут запанувала – на сході, східному кордоні нашої держави у Донецькій області».

Президент України присвоїв Марії Марченко почесне звання «Заслужений вчитель України» та вручив особисто відповідні відзнаки. П.Порошенко наголосив, що за останні п’ять років у галузі освіти відбулося багато змін, зокрема: ухвалено закон про освіту, відбувається реалізація програми «Нова українська школа», а також прийнятий закон про функціонування та захист державної мови.

Також делегація на чолі з Главою держави відвідала військовослужбовців ООС та привітали їх із Днем піхоти: П.Порошенко повідомив, що з метою відновлення історичних традицій національного війська та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань Указом Президента присвоєно почесні найменування 57-й окремій мотопіхотній бригаді – імені кошового отамана Костя Гордієнка; 58-й окремій мотопіхотній бригаді – імені гетьмана Івана Виговського та 26-й артилерійській бригаді – імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича.

Президент України вручив державні нагороди військовослужбовцям з нагоди Дня піхоти, подякував за блискуче виконання бойових завдань та назвав присутніх військовослужбовців справжньою елітою Збройних Сил України. Звертаючись до представників ООС, П.Порошенко нагадав, що рік тому відбулось переформатування Антитерористичної операції в операцію Об’єднаних сил. За словами Глави держави, за період ООС, не порушуючи Мінських домовленостей, було звільнено 24 квадратних кілометри української землі, зокрема три населених пункти – хутір Вільний, Південне, Шуми.

Учасниці делегації І.Геращенко та І.Фріз привітали збільшення кількості жінок-військовослужбовців у складі бригад ЗСУ та обмінялись думками із військовослужбовцями 93 ОМБр щодо впровадження гендерної рівності в силових структурах.  

Під час спілкування із офіцерським складом ЗСУ П.Порошенко обговорив питання основних безпекових та гуманітарних викликів, зокрема, щодо очищення Донбасу від мін та вибухонебезпечних предметів. Президент подякував Уповноваженому з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І. Геращенко за законодавче забезпечення у сфері протимінної діяльності та посилення обороноспроможності ЗСУ.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31