28 березня Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко здійснила робочий візит до Хмельницької області. Політик відвідала Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, де під час зустрічі із науково-педагогічними працівниками обговорила стан реалізації реформи освіти, зокрема і післядипломної. Також було обговорено ситуацію із впровадженням інклюзивної освіти та проекту «Нова українська школа». Під час зустрічі було наголошено на необхідності ухвалення проекту Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» №5670-д від 09.06.2017, а також законопроектів, необхідних для реформування середньої та професійно-технічної освіти.

Ірина Геращенко також зустрілась із колективом швейної фабрики «Едельвейс», яка спеціалізується на виробництві широкого асортименту одягу під торговою маркою «Goldi Льонокомбінат». Під час зустрічі було обговорено актуальні питання розвитку легкої промисловості в Україні, зокрема у частині оподаткування та підвищення конкурентоспроможності підприємств.


Під час обговорення реформ в Україні Ірина Геращенко зауважила, що однією з найбільш відчутних, у тому числі, для Хмельниччини, є реформа децентралізації, яка сьогодні надає можливість об’єднаним територіальним громадам використовувати кошти на  будівництво сільських амбулаторій, ремонтувати дороги, відновлювати медицину.

«Важливим здобутком влади є проведення податкової реформи для спрощення роботи українських підприємств та створення сприятливого інвестиційного клімату, але дуже важливо унеможливити втручання силових структур у роботу бізнесу», - наголосила І. Геращенко.

За словами політика, наступні п’ять років мають стати для України вирішальними для боротьби з бідністю шляхом розвитку сфери промисловості, IT, аграрного сектору, що в свою чергу забезпечить збільшення надходжень до Державного бюджету України та відповідно сприятиме збільшенню соціальних та пенсійних виплат.

«Ми зафіксували у Конституції України шлях до ЄС і НАТО – це важливо, але ще важливіше – впровадити відповідні стандарти. Наступні п’ять років ми працюватимемо над зміненням стандартів у соціальній, екологічній, безпековій сферах задля підняття стандартів життя українців - для того, щоб ми могли подати заявку на членство в ЄС і НАТО», – зауважила Ірина Геращенко.

Під час зустрічі особливу увагу було надано безпековим питанням та реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Перший віце-спікер зауважила, що за останні роки вдалося відновити українську армію, запровадити та посилити санкційний тиск проти РФ та звільнити 70% захоплених російськими окупаційними військами територій Донбасу.

«Наступні роки ми маємо консолідувати зусилля для повернення Донецька, Луганська, Макіївки, Горлівки та інших окупованих населених пунктів Донбасу, а також Криму», – наголосила І. Геращенко.

У рамках робочого візиту Ірина Геращенко зустрілась із колективом Хмельницької дирекції ПАТ «Укрпошта», а також із колективом державного підприємства «Новатор», яке є одним із лідерів в Україні з виробництва складної радіоелектронної апаратури для авіації.

Під час зустрічі було обговорено основні напрями реформування сектору безпеки та оборони у відповідності до стандартів НАТО та надано особливу увагу питанню протидії корупції. Ірина Геращенко зауважила, що за останні роки було створено ряд антикорупційних органів - НАБУ, НАЗК, ДБР, САП, які мають довести ефективність своєї роботи, а розпочаті справи мають бути розглянуті  у судах.

Політик відзначила рішення Президента України про призначення полковника Сергія Кривоноса заступником Секретаря РНБО України та зауважила, що комплексний міжнародний аудит ДК «Укроборонпром» із розширеним складом наглядової ради за рахунок міжнародних фахівців з країн-членів НАТО має перевірити інформацію щодо ймовірних незаконних дій в оборонній сфері.

Також Ірина Геращенко розповіла про результати засідання робочої підгрупи з гуманітарних питань ТКГ та ТКГ у Мінську 27 березня. Політик підкреслила, що російська сторона продовжує займати деструктивну позицію у питаннях звільнення 24 військовополонених, заручників з окупованого Донбасу (у форматі 19х72) та політв’язнів Кремля (у форматі 25х25). Перший-віце спікер також повідомила про блокування російською стороною розгляду питань щодо відкриття КПВВ «Золоте» та ремонту мостового переходу у Станиці Луганській.









У рамках робочого візиту І. Геращенко також зустрілась із підприємцями на продуктовому ринку Хмельницького та обговорила актуальні питання розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.




 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19