18 березня Перший віце-спікер, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко перебувала з робочим візитом у Донецькій області. 

У місті Авдіївка Ірина Геращенко відвідала ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод», де зустрілась із працівниками підприємства та мешканцями міста. Під час зустрічі було обговорено безпекову, гуманітарну та екологічну ситуацію на Донбасі, роботу «мінських груп». Також велику увагу було надано соціально-економічному розвитку Донеччини, реформам у сфері освіти, медицини, децентралізації та протидії корупції.


У рамках візиту Перший віце-спікер також зустрілась із військовослужбовцями. Учасники зустрічі обговорили реформування сектору безпеки та оборони відповідно до стандартів НАТО. Ірина Геращенко поінформувала, що днями у Парламенті буде зареєстровано законопроект, метою якого є запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу ЗСУ. За словами політика, законопроект спрямований на забезпечення відповідності військових звань до еквівалентної колонки «NATO Code» згідно з STNAG 2116.

Особливої уваги було надано питанню підвищення грошового забезпечення військовослужбовців. Ірина Геращенко зауважила, що відповідно до економічної спроможності Уряд поступово збільшуватиме заробітну плату українським військовим. Політик поінформувала, що доплати розпочнуться вже з 1 квітня цього року військовослужбовцям, які знаходяться на першій та другій лінії зіткнення. 

Ірина Геращенко ознайомилась зі станом реконструкції Красногорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 та житлового будинку Красногорівки, що були пошкоджені обстрілами з боку бойовиків. У рамках зустрічі із мешканцями Красногорівки також було надано особливу увагу питанню відновлення об’єктів критичної інфраструктури Донеччини, зокрема, пошкоджених об’єктів газопостачання та електропостачання області.

«27 березня відбудеться чергове засідання робочих підгруп та ТКГ у Мінську. Прошу скерувати усі проблемні питання щодо відновлення об’єктів критичної інфраструктури задля їх предметного обговорення із представниками РФ та ОБСЄ на засіданнях економічної та безпекової підгруп», - зауважила І. Геращенко.

Під час зустрічі також було обговорено ініціативу Президента України щодо патронату країн - членів ЄС над районами Донбасу, що постраждали внаслідок військової агресії РФ, та порушено питання щодо створення міжнародної робочої групи з аудиту завданих збитків і втрат через військову агресію РФ в Україні.

«Росія має понести відповідальність у міжнародних судах за агресію у Криму, на Донбасі та в районі Керченської протоки, за тисячі загиблих українців та мільйонні втрати української економіки. Для цього, насамперед, потрібно провести оцінювання завданих збитків за останні 5 років», - заявила І. Геращенко.

Обговорюючи питання реінтеграції окупованого Донбасу, І. Геращенко висловила переконання, що багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН може стати вирішальним фактором для налагодження миру. Разом із тим, політик також відзначила необхідність направлення технічної оціночної місії для розробки відповідних варіантів майбутньої місії.

Під час зустрічі також було обговорено питання щодо підвищення соціальних та пенсійних виплат, зокрема, пенсійну реформу, яка розпочалась ще 2017 року.

У рамках робочого візиту І. Геращенко також ознайомилася зі станом реконструкції та роботою КПВВ «Мар’їнка». Перший-віце-спікер також поспілкувалася з українцями, які змушені щоденно перетинати КПВВ.

Окрім того, Ірина Геращенко зустрілась із мешканцями Краматорська, обговорила хід впровадження реформ та актуальні питання соціально-економічного розвитку міста.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00