Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, 25 лютого, назвав головними питаннями поточного пленарного тижня - законопроект про мову, блок питань про безпеку та оборону, зміни до житлового кодексу та призначення позачергових місцевих виборів.

У вівторок першим питанням планується розглянути проект змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку.

Голова Парламенту також зазначив, що у вівторок також розглядатиметься блок питань щодо національної безпеки і оборони. «Незважаючи на емоції,  є ряд законів, які Верховна Рада України зобов’язана прийняти», - наголосив він. Серед запропонованих законопроектів блоку -  проект закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України - зокрема, йдеться про спільні навчання між українськими військовими, а також військовими з Канади та США. «Парламент має право продовжити термін цього навчання,  і тому це питання стоятиме одним з перших», - уточнив А.Парубій і закликав «відставляти політичні емоції» під час розгляду питань безпеки і оборони.

Разом із тим, за словами А.Парубія, у вівторок пропонується і розгляд питання щодо діяльності ДБР (Державного бюро розслідувань).

На середу традиційно заплановано низку ратифікацій.

У четвер, за словами Голови Верховної Ради, пропонується розглянути проект закону №7473 щодо внесення змін до Митного кодексу України, що є важливим для виконання Угоди про асоціацію, та законопроект про мову (реєстраційний 5670-д від 09.06.2017). А.Парубій повідомив, що «і комітет, і юридичне управління вже завершили підготовку законопроекту до другого читання та підготували порівняльну таблицю, з якою можна ознайомитись на офіційному сайті». Голова Верховної Ради, усвідомлюючи, що розгляд цього питання триватиме певний час через наявність двох з половиною тисяч правок, наголосив: «Вважаю, що ми маємо продемонструвати бажання і волю Парламенту до його розгляду». А.Парубій запропонував розглядати поправки до законопроекту про українську мову  «відповідально і системно»: «Я впевнений, що Український парламент має одним з головних своїх обов’язків на цій сесії невідкладно розглянути закон про мову».

Також Голова Верховної Ради нагадав, що «минулого тижня домовились про створення робочої групи з підготовки постанови про вжиття заходів для припинення необґрунтованого надсилання платежів за природний газ споживачам». За його словами, ця постанова підготовлена Апаратом Верховної Ради  у взаємодії з профільними комітетами для розгляду – «проект постанови розданий усім представникам фракцій, у середу його розглянуть на комітеті, аби у четвер проголосувати».

Крім того, сказав А.Парубій, на розгляд пропонується питання екології і призначення проведення позачергових виборів у місцевих громадах.

«Вірю, що незважаючи на виборчу кампанію, Український парламент продемонструє ефективну і відповідальну роботу», - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31