Шостого листопада Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко висловила найщиріші співчуття рідним активістки Катерини Гандзюк та вибачилась за те, що ця трагедія стала приводом для брудних ігрищ і піару з боку окремих політиканів.

За результатами заслуховування звіту керівників правоохоронних органів Ірина Геращенко відзначила роботу правоохоронних органів із розслідування нападу на Катерину Гандзюк, яким вдалося встановити вбивць і співучасників страшного злочину.

Разом з тим, політик наголосила, що питання безпеки громадян є ключовим викликом для правоохоронців. Мова йде про всіх громадян  України, до яких би соціальних сфер і прошарків вони не належали, - вони мають почуватися безпечно на вулицях міст і селищ. Профілактика бандитизму і насильства, покарання зла - задача правоохоронних органів. Разом з тим, потрібно визнати, що журналісти і громадські активісти знаходяться в зоні особливого ризику. 

Депутати повинні об’єднатися з правоохоронцями в тому, аби створити всі необхідні умови (в т.ч. законодавчі) для проведення професійного і неупередженого оперативного слідства.

«Саме тому ми, як законотворці, маємо звернутися до наших колег з силових структур і запитати, яким чином можемо посилили функції слідства чи інші норми в законодавстві, які нададуть їм більше інструментарію для ефективної роботи», - наголосила І. Геращенко.

Під час свого виступу Перший заступник Голови Парламенту засудила ганебний вчинок одного з кандидатів в президенти, який  знущався над Катериною Гандзюк, коли та ще боролась за життя у лікарні. Ірина Геращенко закликала його принести публічні вибачення родині К. Гандзюк.  

Коментуючи створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України (ТСК) для розслідування фактів нападів на активістів, та зокрема для розслідування притягнення до відповідальності винних у смерті Катерини Гандзюк, Ірина Геращенко зауважила, що ТСК не може підміняти собою правоохоронні органи і слідство, втручатися в хід слідства і заважати йому. 

«ТСК не має відповідних повноважень та інструментарію і не може підміняти роботу правоохоронних і слідчих органів, а може лише контролювати роботу цих структур і давати певні політичні оцінки», – наголосила І. Геращенко та додала: «Ми очікуємо від Генерального прокурора України, інших керівників правоохоронних органів, аби усі розслідування були завершені, а винні отримали вирок суду по всім резонансним справам. І по цій, і по іншим, - зокрема,  і по розслідуванню злочинів режиму  В. Януковича», - додала політик. 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19