За перший пленарний тиждень нової дев’ятої сесії Верховна Рада України ухвалила 29 позитивних рішень. З них - 23 закони ухвалені в цілому. Про це Голова Верховної Ради України А.Парубій сказав у п’ятницю в інтерв’ю телеканалу «Рада». «Хто слідкує і займається законодавчою роботою, той знає, що це дуже високий показник», - сказав він.

Серед найбільш знакових ухвалених питань А.Парубій назвав закон, який передбачає зміни до військового статуту і введення привітання «Слава Україні! – Героям Слава!» для військових, а також введення привітання «пане», «за старою українською, ще УНРівською традицією». Цей документ був ухвалений у першому читанні, але, на думку Голови Парламенту, «немає жодних сумнівів, що у найближчий час він буде прийнятий в цілому».

Важливим є закон, якого давно очікували, особливо жінки. Він передбачає введення принципу рівності жінок і чоловіків до обов’язків і прав в армії, «тепер у нас можуть бути жінки-генерали, і, зважаючи на те, що величезна кількість жінок з перших днів війни зі зброєю в руках воювали за українську незалежність, цей закон був дуже важливий також і для них».

Серед знакових законів з питань безпеки Голова Верховної Ради назвав також документ, який встановлює кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону. «Це дуже важливо в час війни, коли ми маємо величезний кордон з агресором, щоб збільшити і зробити більш жорсткою відповідальність за незаконний перетин кордону», - сказав він.

Також, за словами А.Парубія, ухвалено два закони з питань євроінтеграції, зокрема, Закон «Про інтелектуальну власність» в цілому, «над ним довго тривали дискусії», і, що дуже важливо, 10 ратифікацій, «які вже досить довго проговорювались в Парламенті, з них - дві дуже важливі безпекові ратифікації про співпрацю в секторі безпеки з Польщею і з Румунією».

«Я вважаю тиждень динамічним, напруженим, ефективним і результативним, хоча деякі закони довелось відхилити, бо не було необхідної підтримки, але комітети зможуть їх доопрацювати», - вважає Голова Верховної Ради.

Голова Парламенту зауважив, що «новий політичний сезон обіцяє бути бурхливим, він проходитиме напередодні виборів Президента і Верховної Ради України». «Було багато скептиків, які говорили, що пристрасті будуть зашкалювати, і Раді буде важко працювати. Я попереджав тоді, що я впевнений - Парламент працюватиме, бо стабільна Верховна Рада – це стабільна країна», - наголосив А.Парубій.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54