Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу у середу зазначив, що ключовими напрямками у роботі дев’ятої сесії Верховної Ради будуть питання національної безпеки і оборони, оновлення Центральної виборчої комісії, ухвалення Виборчого кодексу та законопроектів, необхідних для співпраці з Європейським Союзом.

А.Парубій наголосив, що є кілька ключових напрямків: «Перший з них, як я весь час наголошую, - це питання національної безпеки і оборони, якому я буду приділяти особливу увагу. Хочу нагадати, що закон про національну безпеку, який ми ухвалили на попередній сесії, є рамковим, і він передбачає ухвалення закону про Службу безпеки України і закону, відповідно до якого має бути створено в структурі Верховної Ради окремого комітету по розвідці».

За словами Голови Верховної Ради, реформування сектору оборони «очевидно буде прерогативою для країни, яка веде війну проти агресора». «Особливо враховуючи той факт, що станом на сьогодні наші союзники, особливо США, готові до більш тісної співпраці з Україною у питаннях розвитку військово-промислового комплексу і в питаннях постачання зброї, - уточнив він. - І для того, щоб ця співпраця була ще більш інтенсивною, важлива імплементація законів щодо реформування сектору безпеки і оборони».

Голова Парламенту також наголосив, що до жовтня Верховна Рада має прийняти рішення щодо обрання нового складу ЦВК і ухвалення Виборчого кодексу в цілому, «оскільки остання неділя жовтня - це рік до чергових парламентських виборів». А.Парубій пояснив, що, незважаючи на те, що комітет ще проводить роботу, він буквально вчора бачився з керівником робочої групи Черненком, і попросив, щоб робота над правками, яких понад чотири тисячі, була більш інтенсивною. «Вважаю, що до жовтня ми повинні розглянути питання Виборчого кодексу і ЦВК», - підкреслив він.

А.Парубій також повідомив, що на дев’ятій сесії парламентарії також продовжать роботу над законопроектами, необхідними для співпраці України та Євросоюзу. «Звичайно, це будуть і законопроекти, необхідні для співпраці України та ЄС, імплементації угоди з ЄС. Це той перелік законопроектів, який ми оновимо. Частину з них ми прийняли на попередній сесії, але вважаю, що ця робота має йти інтенсивно і на цій сесії», - сказав Голова Парламенту.

Довідково: Згідно з календарним планом дев'ята сесія Верховної Ради України розпочне роботу 4 вересня поточного року.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30