Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив у вівторок вранці «Інформаційний ярмарок – 2018», розгорнутий у кулуарах третього поверху Парламенту. «Проведення інформаційних ярмарків стало традиційним для Українського Парламенту. Така подія є ознакою сучасного етапу розвитку Верховної Ради України - відкритості парламенту: реалізовуючи різноманітні ініціативи та реформуючись, Верховна Рада запроваджує багато традиційних та інноваційних атрибутів відкритості та залучення громадян», - зазначив А.Парубій. Він нагадав, що у Верховній Раді розвивається програма екскурсій, запроваджуються новітні інструменти електронного парламенту (петиції, громадське коментування законопроектів, електронний порядок денний комітетів та погоджувальної ради депутатських фракцій).

Голова Парламенту висловив вдячність Місії USAID і Програмі РАДА за багаторічну плідну співпрацю і всебічну підтримку у розробці цих інструментів та їх впровадження. «Мені надзвичайно приємно зазначити, що саме Програма РАДА сьогодні дотримується принципу «нічого у Верховній Раді без Верховної Ради», що має на меті послідовну інституалізацію цих інновацій. Я дякую керівництву Апарату Верховної Ради України, інформаційному управлінню, іншим службам, Директору програми USAID РАДА Ігорю Когуту, усім друзям та партнерам, що забезпечили проведення «Інформаційного ярмарку – 2018» на високому організаційному рівні», - наголосив А.Парубій.

За словами Голови Верховної Ради, Український парламент пережив багато потрясінь та викликів, але завжди, у найскладніших обставинах, залишався форпостом незалежності та суверенітету України, - інституцією, яка проводила країну через кризи у її найважчі часи. «Радянська Верховна Рада ставала дійсно Українським парламентом, набуваючи необхідних для цього найвищого державного інституту функцій», - підкреслив він і відзначив «неоціненну, серйозну роль програм, які протягом чверть століття підтримувалися урядом США». «Значною мірою завдяки цим програмам ми отримали досвід розвинених демократій, інновації та нові традиції. Саме такою гарною традицією і став Інформаційний ярмарок, який ми проводимо вже десятий раз», - зазначив А.Парубій і висловив сподівання, що «ця співпраця з року в рік робитиме Український Парламент сильнішим, а українську владу більш ефективною».

Голова Парламенту наголосив, що «для подальшого покращення комунікації парламенту з громадянами готується пересувний інформаційний комплекс, який буде поширювати інформацію про Верховну Раду в регіонах нашої країни, задля зростання довіри до вищого представницького органу держави». «Ми сподіваємося, що Програма РАДА отримає своє продовження і ми також реалізуємо важливий освітній проект для школярів старших класів, які зможуть моделювати роботу парламенту і виховувати активних і обізнаних громадян-виборців», - сказав він.

Голова Верховної Ради України побажав учасникам ювілейного «Інформаційного ярмарку – 2018» плідного обміну інформацією та знаннями: «Дякую за ще один вагомий та яскравий захід задля розвитку українського парламентаризму. Вже багато років у дні інформаційного ярмарку народні депутати України, помічники-консультанти, працівники Апарату приходять сюди, спілкуються, знайомляться із представленою продукцією і отримують велику кількість експертних та аналітичних матеріалів, на високому професійному рівні підготовлених проектами технічної допомоги та українськими неурядовими аналітичними центрами».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30