Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомив, що сьогодні він «отримав підготовлені Комітетом Постанови, які проголосувала Верховна Рада України на минулому пленарному тижні і підписав їх».

Це, за словами Голови Парламенту, «Постанова Верховної Ради про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України і Постанова про Заяву Верховної Ради України стосовно невизнання Україною легітимності виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополь».

Окресливши завдання на нинішній пленарний тиждень, А.Парубій нагадав,

що одним з перших питань Порядку денного роботи Верховної Ради цього тижня буде питання про скасування процедури Е-декларування для громадських активістів та декриміналізація статті за неподання Електронної декларації громадськими активістами. «Ви знаєте, що вчора завершився термін подання щорічної Електронної декларації, і напередодні я спілкувався з багатьма нашими громадськими активістами. Багато з них і раніше подавали декларації, щоб бути прикладом для державних службовців, але коли Парламент, помилково на мою думку, зобов'язав їх це робити - вони вирішили не подавати декларації на знак протесту», - зазначив Голова Парламенту.

Також у вівторок пропонується розглянути блок законопроектів, ухвалення яких чекає місцеве самоврядування і які потрібні для завершення реформи децентралізації.

Потому - блок питань екологічної політики.

У середу - традиційно розглядатимуться питання ратифікації.

А.Парубій запропонував у четвер «першим питанням розглянути два важливі Законопроекти для реформування роботи Верховної Ради: Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за методом д'Ондта та проект Закону про співвідношення кількості комітетів Верховної Ради України та міністерств Уряду».

«Ми домовилися про це на нараді голів і представників усіх фракцій та груп у форматі «Діалогів Жана Моне» минулого тижня», - сказав Голова Парламенту.

Також пропонується розглянути блок питань Національної безпеки та оборони.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43