Голова Верховної Ради України А.Парубій і Прем’єр-міністр України В.Гройсман на спільному брифінгу в понеділок презентували ключові завдання, які стоятимуть перед Парламентом і Урядом на нову восьму сесію.

А.Парубій нагадав, що тісна співпраця між Кабінетом Міністрів України і Верховною Радою України дала позитивний результат - ухвалено ряд реформ і пакетів важливих економічних законів. «Тому ми переконані, що спільна злагоджена робота нинішньої сесії забезпечить продуктивний результат для держави, для розвитку нашої економіки», - наголосив А.Парубій.

Голова Парламенту підкреслив, що на восьму сесію залишаються пріоритетними питання інтеграції і підготовки до вступу до НАТО і вступу до ЄС. Одним з ключових законів у контексті вступу до НАТО А.Парубій назвав Закон про національну безпеку України. «Це закон, який реформує систему безпеки і необхідний для інтеграції в НАТО, бо приводить систему стандартів безпеки України до стандартів  ЄС і НАТО», - сказав він. За словами А.Парубія, питання щодо першочерговості ухвалення законопроектів узгоджувалося з Урядом і «прийнято рішення - ставити як пріоритетні законопроекти, необхідні для євроінтеграції, це, зокрема, проект закону про товариства з обмеженою відповідальністю і проект закону про регульовані ринки».

Одним з важливих документів, який опрацьовуватиметься на нинішній сесії, є проект закону про створення антикорупційного суду. «Це, фактично, останній глобальний закон реформи судової системи, - зауважив Андрій Парубій. - Завтра я рекомендуватиму включити його до порядку денного і дам доручення Комітету невідкладно його розглянути, щоб швидше завершити створення антикорупційного суду».

А.Парубій наголосив, що серед першочергових завдань на нинішню сесію Парламенту - блок кадрових питань: призначення нового складу ЦВК, рішення щодо Голови Нацбанку, Уповноваженого з прав людини, Рахункової палати. Він висловив сподівання, що Парламент ухвалить важливі закони для реформи Верховної Ради України, зокрема - про розподіл Комітетів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував Голові Верховної Ради за те, що «вдалося консолідувати зусилля та прийняти необхідні рішення, які відкривають нові можливості перед Україною».

«Нова сесія – це нові виклики та нові можливості. Ми дійсно спільно з Парламентом напрацювали пакет з 35 законів, авторами яких є народні депутати, фракції, Президент і Уряд, які формують єдину картину створення нормальних умов розвитку національного бізнесу», - сказав В.Гройсман і зазначив, що основне завдання 2018 року - «створення умов для стійкого розвитку національної економіки».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15