Зустріч спікерів Східно-центрального Європейського регіону відбудеться цими вихідними у Польщі. Про це розповів Голова Верховної Ради України А.Парубій в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу «Рада» у п’ятницю, 20 жовтня. «Такі наради є традиційними. Під час зустрічі ми обговорюємо цілий ряд проектів, які реалізовуються в наших парламентах», - сказав А.Парубій.

Політик повідомив, що після зустрічі заплановано спільний з Маршалком М.Кухцінським об’їзд тих місць, де мають бути збудовані нові прикордонні переходи між Україною і Польщею, і тих переходів, які ми маємо розширити і реконструювати. «Ми поставили амбітну ціль - кардинально збільшити кількість переходів між Україною і Європейським Союзом. Після отримання безвізового режиму кількість українців, які мандрують і перетинають кордон, збільшилась. І тепер нам вкрай важливо забезпечити комфорт українських громадян, щоб вони не стояли в довгих чергах і для них не було проблемою перетинання кордону», - заявив Голова Верховної Ради і пояснив: «Тому ми домовились з Маршалком про визначення тих місць, які найбільше сьогодні потребують побудови нових переходів, і поетапно, виділяючи кошти з українського та польського бюджетів,  будувати нові переходи».

Цими вихідними, уточнив А.Парубій, він зі своїм польським колегою відвідає перехід, який має бути збудований на Львівщині, Мальховіце-Нижанковичі, а також два переходи, які вже діють, - це Шегині і Краківець, що потребують певної реконструкції та розширення, особливо з української сторони.

За словами А.Парубія, «вже в бюджеті на наступний рік в Польщі закладено кошти для будівництва переходу у Нижанковичах». «Перехід буде будуватись за кошти Польщі, і це для України є великий позитив», - додав він.

Також, повідомив Глава Парламенту, обговорюватиметься питання щодо тих переходів, які треба облаштувати наступними, аби «перетинання кордону між Україною і ЄС було більш комфортним і не таким довготривалим, зокрема, планується ще перехід на Волині і ще один перехід у Закарпатській області на кордоні з Польщею».

«Розуміючи, що цей процес матиме свою етапність, важливо, щоб в наступному бюджеті були закладені кошти на будівництво цих переходів», - зауважив А.Парубій і додав, що спільно з польською стороною буде розроблено загальний план побудови нових переходів і реконструкції вже існуючих.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30