18 вересня під час робочого візиту до США для участі у роботі 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Перший віце-спікер Ірина Геращенко разом з народним депутатом України, Уповноваженим Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафою Джемільовим та дружиною Президента України Мариною Порошенко у складі офіційної делегації України на чолі з Президентом України Петром Порошенком відвідали Український музей у Нью-Йорку, де провели зустріч з лідерами української громади та представниками кримськотатарських організацій у США.

Під час зустрічі Президент України Петро Порошенко запевнив представників української громади у США у подальшій імплементації європейських стандартів в Україні та подякував представникам української діаспори за вагому підтримку та допомогу.

У ході зустрічі учасники дискутували про хід основних реформ в Україні. Зокрема, були обговорені реформи в оборонній сфері, нещодавно проголосована освітня реформа та основні концепції реформи судочинства, що наразі перебуває на порядку денному Українського Парламенту.

Особливої уваги на зустрічі було надано систематичним порушенням прав людини окупаційною владою у Криму. Глава держави поінформував про незаконно заарештованого Ахтема Чийгоза та наголосив на необхідності консолідації спільних зусиль задля звільнення українських громадян, що незаконно утримуються в окупованому Криму, окремих районах Донецької та Луганської областей та в Російській Федерації. 

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко та Уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв також поспілкувалися з представниками української діаспори у США щодо активізації зусиль у контексті захисту прав людини в окупованому Криму та на Донбасі.

Під час дискусії Ірина Геращенко та Мустафа Джемілєв обмінялись думками з лідерами української громади та представниками кримськотатарських організацій у США щодо посилення діалогу з політичними колами США задля продовження санкційного тиску проти Російської Федерації.

Під час зустрічі з лідерами української громади та представниками кримськотатарських організацій в США Глава держави нагадав про вшанування 85-річчя роковин Голодомору, відзначив важливість визнання його геноцидом на міжнародному рівні та повідомив, що це стане однією з тем, яка буде порушена під час його промови на Генеральній Асамблеї ООН.

У рамках візиту делегація України  побувала у найпрестижнішій Військовій академії США «Вест-Пойнт» у місті Вест-Пойнт, штат Нью-Йорк, де  навчається  понад 4440 кадетів, серед яких 25% складають жінки.

Виступаючи з промовою перед керівництвом та кадетами Військової академії США «Вест-Пойнт», Президент України Петро Порошенко наголосив, що Сполучені Штати Америки залишаються надійним партнером України. Глава держави подякував за постійну матеріально-технічну та гуманітарну допомогу, що надає США Україні.

У ході зустрічі з керівництвом та кадетами було обговорено можливість активізації українсько-американської співпраці в оборонній сфері, зокрема щодо проведення спільних навчань та тренінгів.

Під час зустрічі з кадетами академії Президент України поінформував про поточну безпекову ситуацію на Донбасі та відповів на питання кадетів щодо елементів гібридної війни Російської Федерації на Донбасі.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко та Уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв разом з представниками делегації України ознайомились із роботою Військової академії США «Вест-Пойнт» та поспілкувались з керівництвом академії.

Також українська делегація провела робочу зустріч з представниками міжнародних інвестиційних інституцій.

У ході зустрічі Глава держави привітав іноземних інвесторів із завершенням процесу розміщення українських суверенних бондів на суму $3 млрд. та подякував за довіру до нашої країни. Він окремо подякував партнерам України з Міжнародного валютного фонду, Світового банку, з Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції та розвитку, які надають вагому підтримку поточним реформам в Україні.

 

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15