Голова Верховної Ради України А.Парубій вважає, що нинішнього тижня Парламент має шанс завершити розгляд та ухвалити рішення щодо судової, медичної та пенсійної реформи – «доленосних документів». На цьому він наголосив, відкриваючи засідання Погоджувальної ради у понеділок.

«Минулого тижня ми розпочали розгляд реформ, і я вважаю, що наш перший день, коли ми розглядали освітню реформу, був вдалим. Нам вдалося знайти компромісні рішення щодо тих положень, які викликали дискусію в суспільстві. Були підтримані формулювання, запропоновані Урядом. Це хороший приклад того, що Верховна Рада продемонструвала вміння переходити через найважчі дискусії і приймати компромісні, оптимальні рішення», - сказав А.Парубій.

Голова Парламенту зауважив, що «дискусії, які точаться навколо ухваленого закону про освіту, носять скоріш спекулятивний характер, бо в цьому законі передбачається захист державної мови і жодним чином не принижуються мови національних меншин і корінних народів».

А.Парубій нагадав, що Парламент перейшов до розгляду законопроекту щодо судової реформи - «треба розглянути 4383 поправки, з них розглянуто трохи більше семисот». «Закликаю народних депутатів, Комітети ще більш ефективно працювати цього тижня, оскільки на порядку денному стоїть величезна кількість законів, - наголосив Голова Парламенту, - вважаю, що цього тижня ми маємо шанс завершити судову реформу».

Також А.Парубій підкреслив, що Верховна Рада України повинна «перейти до розгляду і ухвалити рішення щодо пенсійної реформи».  Він нагадав, що пенсійна реформа - «одна з вимог нашої співпраці з МВФ, і тому ми не маємо права відтягувати це на наступний тиждень». За словами Голови Парламенту, «необхідно також чимшвидше перейти до розгляду медичної реформи».

«Це дуже глобальні реформи, вони стосуються життя кожного, і я впевнений, що більшість народних депутатів розуміють відповідальність у роботі над цими законопроектами», - сказав А.Парубій.

«Згідно закону, до Парламенту був поданий проект Державного Бюджету на 2018 рік. Без перебільшення скажу, це проект бюджету безпеки і оборони, значні суми виділяються на підтримку Української Армії і сектору безпеки», - зазначив А.Парубій. Він повідомив, що проект фінансового документу вже оприлюднений на сайті Верховної Ради України. За його словами, представлення проекту Державного Бюджету відбудеться, можливо, нинішньої п’ятниці.

«Сподіваюсь, що ніякі політичні протистояння не зможуть відвести нас від розгляду і прийняття рішення стосовно законопроектів, які стоять на порядку денному», - підкреслив Голова Верховної Ради.

А.Парубій із сумом згадав про трагедію, яка сталася вночі перед суботою - пожежа і загибель вихованців дитячого табору. «На жаль, те що трапилось – приклад злочинної халатності, коли не спрацювала пожежна сигналізація, а пожежна водойма була порожня», - сказав він і закликав народних депутатів взяти участь у розслідуванні, аби надалі уникнути подібне. Голова Парламенту висловив співчуття рідним, які втратили дітей під час пожежі.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30