«Питань, які пропонуються до розгляду Верховною Радою України на цей тиждень, дуже багато. Нам буде вкрай важливо дієво і ефективно попрацювати», - сказав Голова Верховної Ради України А.Парубій під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів Комітетів Верховної Ради України у понеділок, 10 липня.

Глава Парламенту окреслив головні блоки питань, які ініційовані на поточний тиждень. Зокрема, перший - питання депутатської недоторканості, щодо якого А.Парубій спрогнозував, що «всі подання Генерального прокурора будуть розглянуті у сесійній залі», та другий блок – судова реформа, що передбачає, серед іншого, розгляд глобальних законів: «про Конституційний суд України та внесення змін до Господарського, Цивільного та Адміністративного кодексів України» та інших супутніх законопроектів - про внесення змін до Митного та Бюджетного кодексів України.

Разом із тим, А.Парубій нагадав, що Верховна Рада України «ухвалила в першому читанні зміни до Бюджету поточного року» і запропонував «цього тижня розглянути ці зміни в другому читанні, аби дати відповідь на ті соціально-економічні виклики, які є в країні та забезпечити українські правоохоронні органи і сектор безпеки».  

Окрім того, сказав А.Парубій, буде пропонуватись до включення до порядку денного сесії і можливий розгляд пенсійної та освітньої реформ і додав, що «на розгляді комітету - питання медичної реформи».

Також, зауважив А.Парубій, «на порядку денному - затвердження календарного плану роботи на осінь».

«Буду пропонувати не закривати сесію, аби народні депутати мали змогу в будь-який час зібратися для ухвалення важливих рішень», - наголосив А.Парубій і зауважив, що це, зокрема, питання кібербезпеки та призначення позачергових виборів у місцевих громадах.

«Це дуже об’ємний та фундаментальний порядок денний. Хочу наголосити, що розраховую на ефективний розгляд законопроектів. Намагання затягувати час та зривати розгляд законопроектів  тисячами правок вважаю неприйнятним. Перед нами є обов’язок, щоб ті реформи, які відбуваються в Україні, змогли мати свої продовження», - підкреслив Глава Українського Парламенту.

«Сподіваюсь на активну і дієву роботу Верховної Ради України цього тижня», - сказав підсумовуючи А.Парубій і закликав учасників засідання Погоджувальної ради «при обговоренні говорити більше  про порядок денний і менше про політичні речі».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00