Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час спільного брифінгу з Головою Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі зазначив, що питання щодо проведення в Україні засідання Парламентської асамблеї НАТО розглядатимуть восени поточного року, а саме засідання може відбутися навесні 2019 року. «Як нам відомо, це питання мають розглядати восени на одному із засідань комітетів Парламентської асамблеї. І ми дуже розраховуємо, що, можливо, навесні 2019 року засідання Парламентської асамблеї НАТО може відбутися тут, у Києві, оскільки останнє відбулося в Тбілісі, в Грузії», - сказав він.

А.Парубій повідомив, що 10 липня Київ відвідає очільник НАТО Йенс Столтенберг, з яким планується обговорити питання членства України в Північноатлантичному альянсі.

«Вже за тиждень, 10 липня, до Києва з делегацією прибуде генсек НАТО Йєнс Столтенберг, - заявив Голова Парламенту і додав. - У нас передбачена з ним зустріч, на якій ми будемо говорити про перспективи членства України в Альянсі».

Своєю чергою, Голова Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі закликав західні країни і надалі продовжувати підтримувати Україну. «Я закликаю своїх колег на Заході не відмовлятися від України! Ми повинні бути терплячими у відносинах з нею: легко підтримувати Україну після Євромайдану в атмосфері революційного ентузіазму та високих очікувань, але зараз увага до України зменшилася, у той час, коли ця країна потребує нашої допомоги, як ніколи раніше. Український уряд, український народ повинні побачити, що їхні зусилля не марні», - наголосив П. Аллі.

Голова Парламентської асамблеї НАТО зазначив, що нині на Сході України продовжуються військові дії, масово порушуються права людей в окупованому Росією Криму, є складною  економічна ситуація всередині країни, але, водночас, неправильно недооцінювати позитивні зміни, які відбулися протягом останніх трьох років та масштабність реформ, що проводяться в Україні. «Сьогоднішня Україна знає, чого вона хоче і де її місце. Попереду довга дорога, але Україна знаходиться на правильному шляху і рухається дуже швидко. Парламентська Асамблея НАТО рішуче буде робити все можливе, щоб підтримати Україну», - підкреслив П.Аллі.

Він також під час спільного брифінгу висловив упевненість у тому, що Україна в майбутньому стане членом Північноатлантичного альянсу. «Ще дуже багато необхідно зробити на цьому шляху, але ми бачимо дуже великий прогрес, і впевнені, що Україна зможе стати членом НАТО. І ми, як Парламентська асамблея, будемо підтримувати її на цьому шляху», - заявив він.

П.Аллі сказав, що питання щодо проведення засідання ПА НАТО в Україні зараз активно обговорюється. «Я сподіваюся, що ми матимемо змогу приїхати сюди у повному складі Асамблеї і провести тут її засідання найближчим часом», - зазначив він.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання на проведення у Києві засідання Парламентської асамблеї НАТО навесні 2019 року. Він зауважив, що наскільки йому відомо, це питання має розглядатися восени на одному із засідань комітетів ПА НАТО.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30