Голова Верховної Ради України під час прес-конференції зазначив, що питання оборони та безпеки всі два з половиною роки роботи Верховної Ради України VIII скликання залишаються її головним пріоритетом:

«За два з половиною роки Радою було напрацьовано і прийнято десятки важливих рішень, які були спрямовані на реформування Збройних сил України, підвищення дисципліни та відповідальності, забезпечення правового статусу українських військових та правоохоронців, організації функціонування державних інститутів на прифронтових та деокупованих територіях, захисту прав учасників Антитерористичної операції та членів їх сімей.

Зміни до українського законодавства, протягом останнього року ухвалені Верховною Радою, заклали фундамент державної програми щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців. Це ще один крок до створення професійної армії, та, в умовах бойових дій, дієвий інструмент допомоги пораненим та сім’ям загиблих героїв.

Закон України «Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних» заклав правову основу для забезпечення автоматизованого військового обліку громадян України, що зменшить корупційний чинник у військових комісаріатах під час мобілізації та унеможливить ухилення від призову на військову службу. Іноземним громадянам та особам без громадянства, які добровільно виявили бажання захищати територіальну цілісність України, окремим законом надано право проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

Встановивши 14 березня як День добровольця, Верховна Рада вшанувала мужність і патріотизм українських воїнів, зберегла пам’ять про славетних героїв-добровольців, які загинули під час виконання обов'язків у складі добровольчих формувань. В перші найважчі місяці саме вони заступили дорогу ворогу, і сьогодні вони проходять службу на найнебезпечніших ділянках фронту. На їхньому прикладі будуть виховані майбутні покоління громадян України.

Верховна Рада ухвалила закон про створення Сил спеціальних операцій — нового сучасного високопрофесійного роду Збройних сил України. Українська армія, після років цілеспрямованого нищення, лише за три роки — спільними зусиллями Держави, волонтерів, усіх українських патріотів — перетворилася на могутню силу, з якою змушена рахуватися одна з найбільших армій світу».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50