Перший віце-спікер разом із народними депутатами України Рефатом Чубаровим та Мустафою Джемілєвим 23 лютого ц.р. ознайомились із фотовиставкою портретів кримських політв’язнів, а також з виставкою кримськотатарського декоративно-ужиткового мистецтва «Zincir. Ланки пам’яті».

«Насправді відчувається надзвичайний біль через те, що Крим було вкрадено в України. Ми, як політики, не маємо витрачати час на чвари, а повинні зробити все для того, щоб Крим було повернуто Україні та відбулася деокупація півострову», - зазначила Ірина Геращенко під час відкриття заходу.  

Народний депутат наголосила, що саме 23 лютого Верховна Рада України прийняла звернення країн-членів ОБСЄ відносно Остаточного Звіту ОБСЄ/БДІПЛ  за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Російської Федерації, у якому було повністю проігноровано факт незаконної анексії Криму. У зверненні підкреслюється, що голосування на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації у 2016 році відбувалося з використанням списків виборців, які були попередньо сфальшовані шляхом включення до них громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму.

«Російська Федерація намагається легітимізувати крадіжку, зокрема, діючи через міжнародні організації. Ми маємо робити усе можливе, аби не допустити цих спроб. Ми повинні залишити за спиною чвари, політичні непорозуміння і об’єднати зусилля для вирішення проблеми деокупації Криму», - підкреслила Ірина Геращенко.

Ознайомлюючись із експозиціями в рамках «Дня Криму у Верховній Раді України», Перший віце-спікер наголосила на важливості проведення подібних заходів, які дають нагоду засвідчити свою солідарність із кримчанами та висловити підтримку й повагу родинам політичних в’язнів, які незаконно утримуються на території Російської Федерації та в тимчасово окупованому Криму. Відвідуючи благодійний ярмарок сувенірів з кримськотатарською символікою, кошти від продажів яких будуть використані для підтримку дітей політв'язнів і загиблих кримчан, Ірина Геращенко придбала традиційні вироби кримськотатарських майстрів.

 «Я щиро хочу таким чином підтримати родини політв’язнів, і намагаюся це робити це кожного дня. Адже українці, які затримані у Криму, є найбільш безправними, тому що до них не допускають українських консулів, а також представників міжнародних гуманітарних місій», - підкреслила Ірина Геращенко.

«І всі наші українські хлопці, які утримуються в російських буцегарнях, так само перебувають в нелюдських умовах. Тому власне надзвичайно важливо, аби політики взяли участь у виставці та виявили свою солідарну позицію», - додала політик.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00