Голова Верховної Ради України Андрій Парубій побував у розташуванні ракетно-артилерійської частини і поспілкувався з особовим складом під час робочої поїздки на Львівщину, м.Дрогобич. 

На брифінгу для журналістів Голова Верховної Ради України повідомив, що його візит у Дрогобич пов'язаний з відвіданням 15-го реактивного артилерійського полку, оскільки «цей полк має важливе значення для обороноздатності країни». «Зустріч з особовим складом – одна із важливих цілей і завдань сьогоднішнього візиту», - сказав він.

«Під час останніх подій під Авдіївкою, коли ми бачили, що ворог переходить у наступ і активізує бойові дії, нам вкрай важливо було знати і розуміти, що ми маємо достатньо сил і ресурсів, аби зупинити наступ ворога. І полк у цих планах відіграє вкрай важливе значення», - сказав А.Парубій.

Він наголосив, що «для вищого керівництва держави важливо знати, що полк забезпечений усім необхідним, почути побажання і пропозиції від керівництва полку». «Для нас важливо підняття бойового духу бійців, військовослужбовців», - підкреслив А.Парубій і повідомив, що серед іншого  «сьогодні проговорювалося питання зміни статусу полку, але це, звичайно питання, яке потребує обговорення з Міністром оборони».

«Україна продовжує в боях захищати свою незалежність і свою державність. Вкрай важливо, щоб наші бійці мали дух відваги, дух героїзму і відчуття того, що ми переможемо», - наголосив Голова Верховної Ради України.

У відповідь на запитання журналістів щодо переходу Української Армії на стандарти НАТО, А.Парубій зазначив, що ця робота вимагає комплексного підходу. «Раніше було підготовлено огляд цього сектору безпеки, були залучені спеціалісти від наших європейських партнерів, спеціалісти з НАТО», - нагадав він.

«Фактично, увесь цей досвід, уся ця робота, яка була проведена після огляду сектору безпеки, перейшла у стратегічний бюлетень, і зараз готується законопроект про національну безпеку. Він на завершальній стадії у РНБО, і цим комплексним рішенням ми увійдемо в останню фазу наших реформ», - зазначив А.Парубій і додав,  що «Парламент багато законів, які стосуються реформування армії, вже ухвалив, зокрема, про Сили Спеціальних Операцій – це був один із революційних проектів».

Він висловив переконання, що «якби на початку цієї війни в Україні були потужні Сили Спеціальних Операцій, ми б змогли зупинити війну набагато раніше».

А.Парубій підкреслив, що «є детальний план реформування армії до 2020 року».

На його думку, «проект закону про національну безпеку матиме вирішальне значення у цьому плані», але «реформи відбуваються щоденно, і забезпечення Української Армії і через бюджет, і через законопроекти відбувається фактично без дискусій у Верховній Раді України».

«І тут немає значення, до якої політичної сили належать депутати, коли стоїть питання обороноздатності країни. Тоді Верховна Рада голосує одностайно», - підкреслив Голова Верховної Ради України.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15