Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у середу під час зустрічі з Головою Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту Елмаром Броком зазначив, що Україна високо цінує підтримку Європарламенту та докладає багато зусиль до розвитку подальшої співпраці з європейськими інституціями.

Голова Українського парламенту наголосив на важливості продовження санкцій проти російського агресора, чиї «дії на сході країни стають дедалі активнішими». «Практично кожного дня ми бачимо атаки на наші позиції, на наші війська, - сказав він. – Тому дуже важливо, щоб Європейський Союз міг не тільки давати оцінку, а й реальними діями впливав на Росію. Об'єднана позиція з продовження санкцій є дуже важливою для України».

А.Парубій наголосив на необхідності прискорення запровадження безвізового режиму для українців і наголосив на особистому вкладі Е.Брока у вирішення цього питання. «Знаю, що у Європарламенті є підтримка щодо прийняття цього рішення, тож чекаємо орієнтовної дати, коли б це могло відбутися», - сказав він.

Голова Верховної Ради поінформував Голову Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту про ухвалення бюджету цієї ночі, що «був прийнятий у повній відповідності до законодавчих норм і з повною підтримкою зали – 274 народних депутатів. «Це дуже важливе рішення для стабілізації ситуації в країні, підтримки української армії та безпеки, - підкреслив він. – Найголовніше – ми змогли пройти найважчий період в економіці, і в цьому бюджеті передбачено, зокрема, зростання зарплат і соціальних стандартів».

За його словами, «українська економіка пройшла найважчий етап, зараз іде підйом». «Ухвалено закон про вищу раду правосуддя, що стало важливим кроком проведення судової реформи в Україні. Ми твердо йдемо шляхом реформ і сподіваємось на таку саму підтримку і надалі, - сказав він і додав, що бюджет приймався по повній процедурі обговорення, коли кожна поправка була розглянута, було дотримано усі процедури. - Оце є факт і справжні реформи. У тому напрямку ми будемо рішуче рухатися і далі, водночас захищаючи права опозиції».

А.Парубій висловив упевненість, що «все зможемо пройти і створити нову Україну - це і є наш обов'язок перед тими, хто поліг на Майдані і в АТО».

Своєю чергою, Елмар Брок зазначив, що таке ухвалення бюджету - це сигнал щодо стабілізації системи. «Про це свідчить не лише така кількість голосів, але й те, наскільки вчасно він був ухвалений», - сказав він. Голова Комітету повідомив, що в Європі знають про покращення економічних показників України «після двох таких складних років» і додав, що потрібен ще певний час, щоб люди також відчули покращення. «І чим більше цьому допоможе бюджет, тим краще, - наголосив Е.Брок. - Дуже важливо те, що ви змогли досягти стабільності і показали такий прогрес, незважаючи на усі труднощі».

У цьому контексті Голова Комітету Європарламенту підкреслив, що «цей парламент і уряд повинні повністю відпрацювати свій термін - не повинно бути дострокових виборів». «Має бути стабільність, необхідно повністю використати усі можливості і показати, що демократична система нормалізована. Це важливо для сталої міжнародної підтримки України», - сказав він і додав, що підтримка з боку Європи має бути продовжена, у тому числі - санкції проти Росії.

Е.Брок вважає, що відносини з Європейським Союзом не мають бути зведені лише до безвізового режиму, водночас висловив сподівання, що після схвалення рішення Радою ЄС українські громадяни зможуть їздити без віз до Європи уже навесні чи влітку поточного року.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00