Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у новорічній зустрічі з Надзвичайними і Повноважними послами та представниками з понад 50 дипломатичних установ, працюючих в Україні.  

У переддень початку нового 2017 року Голова Парламенту України зазначив, що відповідно до традиції прийнято підводити підсумки минулого року. Насамперед, він подякував усім за тісну співпрацю з українським Парламентом та підтримку України. «Ви є свідками того, як наш народ веде боротьбу за свою Незалежність проти імперської путінської Росії, проти однієї з найпотужніших армій світу. Наші воїни на Донбасі творять щит Європи від російської агресії і жертовно захищають спокій і безпеку не лише України, а й усього вільного світу», - наголосив він.

А.Парубій також підкреслив, що в умовах російської агресії, відбувається реформування України, незважаючи на наявність поруч із зовнішньою загрозою внутрішнього смертельного ворога – корупції. «Тому багато з наших реформ націлені саме на боротьбу з цим злом», - сказав він.

Серед найуспішніших реформ цього року Голова Парламенту відзначив реформу місцевого самоврядування та децентралізацію, запровадження електронного декларування для посадовців, конституційні зміни до судової реформи, реформу ринку електричної енергії. «Вірю, що невдовзі Україна отримає безвізовий режим з Європейським Союзом, адже Україна виконала у повному обсязі всі свої зобов’язання і очікує відповіді з Брюсселю», - упевнений А.Парубій.

Разом з тим, Голова Верховної Ради висловив занепокоєння «посиленням впливу міжнародного злочинця – Росії - у багатьох державах Європи і світу». «Росія нівелює всі міжнародні домовленості, нехтує міжнародним правом, фактично блокує роботу авторитетних міжнародних організацій, експортує у країни свого впливу корупцію і стимулює популізм», - підкреслив він.

А.Парубій також зазначив, що від представників дипломатичного корпусу прямо залежить те, якою бачать Україну уряди і громадяни тих країн, яких вони представляють. Він також подякував союзникам за військову, технічну, фінансову і дипломатичну підтримку України. «Вона є важливим фактором для того, щоб Україна вистояла перед лицем агресії і могла розвиватися далі», - підкреслив Голова Парламенту і подякував за «посилення світової антипутінської коаліції, що є запорукою стримування міжнародного злочинця, а відтак стабільності і миру».

Голова Верховної Ради звернувся із проханням «про продовження санкцій проти агресивної путінської Росії до моменту, доки агресор не поверне окупований український Крим і не виведе свої війська з Донбасу».

А.Парубій запросив представників країн світу приводити інвестиції в Україну: «Я переконаний, що у 2017 році українська економіка продемонструє зростання і працюватиме ефективніше і краще. Тому запрошуємо Ваші інвестиції на наші ринки».

Голова Верховної Ради висловив упевненість, що парламентська коаліція і український Парламент в цілому і надалі демонструватиме свою ефективність у проведенні реформ в умовах зовнішньої агресії та ухвалюватиме важливі, а інколи революційні рішення для нашої держави. «Ми пліч-о-пліч з нашими воїнами та волонтерами та людьми доброї волі з усього світу стоїмо в обороні нашої Незалежності, миру та спокою у Європі та всього вільного світу від російської агресії», - наголосив він і підняв келих за спільну перемогу, за мир і добробут в Україні та в інших державах, за гідне та достойне життя усіх народів світу.

У зустрічі взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, народні депутати України, дитячий фолк-колектив "Правиця", хор Апарату Верховної Ради України і оркестр Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім.Г.Г.Верьовки.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31