Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що під час пленарних засідань буде продовжено розгляд законодавчих питань у блочному форматі, оскільки «він діє і дає неймовірний результат». Це була одна з рекомендацій Європейського парламенту – проводити блочні питання

Таку думку він висловив у ході інтерв’ю телеканалу РАДА у п’ятницю.

А.Парубій зазначив, що за його ініціативою питання розглядаються «справді не вперемішку, а того чи іншого блоку». Зокрема, цього тижня було розглянуто блок з питань екології, промисловості і підприємництва - економічний блок, блок з питань культури і освіти – з гуманітарних питань, і фактично більшість з тих питань були прийняті. «Ми отримали неймовірний результат - понад сорок законів і постанов за тиждень», - наголосив він і додав, що це є і результатом такого підходу, коли і Міністр, і Комітет наперед знають, що буде розглядатися їхнє питання.

За словами Голови Парламенту, перед розглядом законопроектів відбуваються десятки консультацій, проводяться десятки круглих столів, неймовірна робота з їхньої підготовки. «Міністри дуже активно і дієво йдуть на контакт з комітетами Верховної Ради України. Тому багато законопроектів було ухвалено без конфліктів і суперечок», - підкреслив він і підкреслив, що це «ще одна з форм реформ, коли законопроект наперед проговорюється, наперед з нього викидаються усі ризиковані норми, які б могли зашкодити законопроекту, і ми ще збираємось на завершальному етапі цієї дискусії – на етапі прийняття рішення».

На переконання А.Парубія, «питання не лише у кількості, а у тому, що це фундаментальні, системні законопроекти, зокрема, по екології – щодо впливу на довкілля, щодо приведення усього законодавства до стандартів Європейського Союзу». Він також нагадав, що багато викликало суперечок законопроекти у блоці з питань промисловості і підприємництва. Водночас, «більшість депутатів визначило, що то є можливість залучення інвестицій в Україну та створення нових робочих місць». «Вважаю позитивним, що зал зумів їх підтримати», - сказав Голова Парламенту.

Він зазначив, що це стосується і питань міжнародного характеру, і питань освіти. «Дуже розраховую, що український парламент і надалі буде так само системно і дієво працювати», - наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради повідомив, що наступного тижня будуть розглядатися питання молоді і спорту, правоохоронної діяльності, безпеки і оборони. «Ми не повинні забувати, що ми парламент воюючої країни. Я завжди буду робити усе можливе, щоб наш парламент допомагав фронту, допомагав для нашої перемоги», - сказав він, нагадавши, що додатково у бюджет для Міністерства оборони на 2017 рік закладено сім млрд грн.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54