«Парламент, Президент та Уряд України залишаються консолідованими на європейській платформі бачення євроінтеграційних реформ», - заявив Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи  у Верховній Раді робочу сесію Четвертого засідання Парламентського комітету асоціації Україна - Європейський Союз у вівторок, 20 вересня.

         «Роль парламентів України  та ЄС є надзвичайно важливою як для забезпечення ефективної імплементації Угоди про асоціацію шляхом здійснення постійного парламентського моніторингу, так і в контексті ефективного і якісного законодавчого забезпечення внутрішніх перетворень в Україні, які мають базуватись на передовому європейському досвіді і нормах законодавства ЄС», - сказав А.Парубій.

На його переконання, «за неповних два роки свого існування комітет продемонстрував надзвичайно високу ефективність». При цьому політик наголосив, що «Україна ні на мить не зупиняється на шляху євроінтеграційних реформ, і регулярні засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС є нагодами оцінити цю роботу та сформувати пріоритети на майбутнє».

«У період від минулого засідання комітету Україна продемонструвала прогрес на шляху здійснення реформ», - зазначив А.Парубій. За його словами, «в Україні відбуваються революційні зміни на шляху боротьби з корупцією - Український парламент ухвалив один з найдосконаліших антикорупційних законодавств в Європі, відповідно до якого створені та функціонують антикорупційні інституції», «судова реформа, яка була здійснена кілька місяців тому, стала революційним переворотом в реформі судоустрою», «має розпочатися фундаментальна реформа державної служби»,  «вже є позитивні результати у фінансово-економічній стабілізації України», «реформа парламенту залишається великим пріоритетом», «здійснено остаточні і безпрецедентні, навіть за європейськими стандартами, кроки з метою повної реалізації усіх критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС».

При цьому А.Парубій наголосив, що «Україна не зупинятиметься на досягнутому і продовжуватиме свій поступ».

«Нашою спільною метою є зробити Угоду про асоціацію історією успіху та перемоги, а ефективна реалізація порядку денного реформ в Україні стане нашим спільним надбанням», - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій, звертаючись до європейських колег. При цьому він зауважив, що «Україна розраховує на політичний авторитет Європейського парламенту на шляху остаточного завершення ратифікаційного процесу на основі компромісу, який влаштовуватиме усі зацікавлені сторони».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00