Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у вівторок зустрівся з членами Парламентського комітету асоціації Україна – Європейський Союз на чолі зі Співголовою Парламентського комітету асоціації Україна – Європейський Союз Андреєм Плєнковічем.

Звертаючись до гостей, Голова Українського Парламенту наголосив, що «міжпарламентські зустрічі мають велику динаміку і системність». «Вимір парламентської співпраці для нас дуже важливий, і тому можу зробити великий наголос на тому, якщо ми досягнемо успіху на міжпарламентському рівні, то це буде успіх і для України, і для ЄС», - сказав він.

А. Парубій підкреслив, що головним питанням, що стоїть на порядку денному співпраці, є питання надання безвізового режиму Україні. «Ми вдячні за всю надану допомогу і закликаємо так само відповідально підійти до цього рішення, - закликав Голова Парламенту і додав. - Це питання має одночасно не лише практичний, а й символічний вимір для України, яка на Майдані будувала новий вектор нашого розвитку, тримала на барикадах українські прапори поруч з прапорами ЄС». Голова Парламенту висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання Україні безвізового режиму на початку жовтня, наголосивши на тому, що Україна виконала усі вимоги, «які були більшими, ніж для будь-якої іншої країни». «Проведена неймовірна робота у Верховній Раді», - додав він.

А.Парубій повідомив, що Верховна Рада Україна ухвалила рішення щодо невизнання результатів виборів у Державну Думу Російської Федерації. «Ми вважаємо, що проведення виборів на окупованих територіях є викликом для усього цивілізованого вільного світу, для якого є великою цінністю дотримання прав людини». «Ми поважаємо права людей і верховенство права і хочемо наголосити, що йдемо не проти кількох мажоритарників, обраних на «нібито виборах», - пропорційна складова передбачає, що на окупованих територіях голосували за весь склад Думи, а не лише за мажоритарників від Криму, - сказав він і закликав підтримати цю позицію Верховної Ради України.

Своєю чергою, Андрей Плєнковіч висловив сподівання, що Четверте засідання Комітету стане новим поштовхом для міжпарламентської співпраці.  Щодо виборів Російської Федерації на окупованій території, він наголосив на важливості ухвалення такого рішення Українським Парламентом. «Ми докладемо усіх зусиль, аби не залишити його поза увагою», - сказав Співголова Парламентського комітету асоціації Україна – Європейський Союз.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30