Під час зустрічі з керівництвом дипломатичних установ за кордоном Андрій Парубій підкреслив, що «і Майдан, і наш захист на фронті був, є і буде спрямований на те, щоб будувати іншу країну». Тому, за його словами, Український парламент ухвалив одне з найбільш досконалих антикорупційних законодавств в Європі, «адже ми усвідомлюємо, що корупція є найбільшим злом після Путіна».

Голова Верховної Ради підкреслив, що «Парламент рішуче та послідовно впроваджує законодавство, яке потрібно для подолання цього зла, що неначе ракова пухлина проїла всі частини українського суспільства». «Парламент і надалі буде стояти на тому ж шляху», - наголосив він.

На його переконання, для Парламенту важлива реформа української армії, і тому виділені кошти для нашої армії «неспівмірні з тим, що були раніше». «Це при тому, що Україна переживає дуже важкий економічний час. Ми проводимо законодавство, яке дозволяє нам створювати нові види військ, такі, як Сили спеціальних операцій, яких так бракувало в перші місяці агресії російської армії проти України, - сказав він. - І, найголовніше, український парламент докладає усіх зусиль для налагодження тісної співпраці з іншими країнами світу».

А.Парубій зазначив, що цього не завжди достатньо, водночас, українські депутати не діяли в міжнародних стосунках так, як діяли останні два з половиною роки. Він також підкреслив, що депутати дуже часто, допомагаючи та підтримуючи дипломатичний корпус, їхали в найвіддаленіші куточки світу, щоб розповісти правду про Україну, щоб розповісти, як Україна захищає свою незалежність, як вона бореться.

У такій ситуації, на думку Голови Парламенту, важливо максимально скоординувати і поїздки делегацій, і співпрацю на місцях з посольствами, щоб ми говорили «одним голосом». «Коли Україна говорить «одним голосом», вона стає сильнішою, - сказав він. - Попри намагання розколоти українське суспільство та владу, що є одним із ключових завдань гібридної війни, яку веде Кремль проти України, намагання дестабілізувати ситуацію в Україні, пересварити між собою українську еліту для того, щоб збільшити свій вплив, щоб зробити Україну слабкішою».

На думку Голови Верховної Ради, найголовніше, що може робити Парламент у цій ситуації – «проводити реформи, творити нову Україну, демонструвати, що Майдан був і є спрямований на побудування іншої країни».

А.Парубій підкреслив, що «Парламент є на вістрі цієї боротьби, бо, власне через Верховну Раду України часто намагаються посіяти цю дестабілізацію і в українській владі, і в українському суспільстві». «Я переконаний, ці плани не матимуть жодної перспективи, як не мали й перспективи попередні плани Путіна щодо України. Я переконаний, що разом, всі гуртом, як одна велика команда: і українські депутати, і посли України в різних державах, і наші хлопці, які сьогодні в АТО захищають кордони нашої країни, - ми зможемо добитися того, щоб збудувати вільну, незалежну, цивілізовану, успішну, європейську країну. Впевнений, що ми крок за кроком йдемо до цього успіху!» - сказав він.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00