«Україна потребує професійних і чесних державних службовців», - заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в рамках урочистої церемонії закриття Програми стажування у Верховній Раді України 2015-2016 років, вітаючи інтернів.

За словами А.Парубія, це «важливий день для хлопців та дівчат з різних регіонів України, які свого часу вперше переступили поріг Верховної Ради» і стали учасниками цієї Програми стажування.


«Це неоціненний досвід, який ви здобуваєте. І час, який ви провели в парламенті, стане важливим фундаментом для того, аби ви не просто будували свою особисту кар’єру, а для того, щоб ви могли ці знання максимально спрямувати для побудови нової України», - наголосив Голова Верховної Ради.

При цьому Спікер Українського парламенту зауважив: «Парламент є найбільш ефективним майданчиком для того, аби змінювати нашу країну. Бо в усі часи випробувань молодої України власне парламент був тим майданчиком стабільності, який дозволяв нам перейти через всі випробування і після Помаранчевої революції, і після Революції Гідності».

«В парламенті формується нова Україна, а ви і є нова Україна. На вас і чекає цей парламент для того, щоб ви прийшли сюди і змогли побудувати роботу більш ефективно. Ви зовсім вільні, виховані в незалежній Україні, і на вас великий розрахунок  і сподівання кожного з українських громадян, бо тут іде війна не менш важлива, аніж війна на фронті», - сказав А.Парубій. Спікер Українського парламенту побажав інтернам успіхів і перемог, та закликав до подальшої співпраці на користь Української держави.

У церемонії взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Д.Пайєтт. Американський дипломат, своєю чергою, звертаючись до інтернів, наголосив: «Вірте в себе, залишайтесь залученими, ніколи не вірте тому, хто каже вам, що ви не можете обирати своє власне незалежне майбутнє, продовжуйте демонструвати всьому світу, що це є нова Україна, якою ніколи не буде керувати корумпована влада, якою насправді керували з Москви. Якщо ви будете рухати вперед процес реформ, завдяки цьому буде створена нова Україна».

Глава Американської дипломатичної місії в Україні повідомив, що через декілька тижнів завершує свою роботу в Україні, утім запевнив, що «буде продовжувати дуже уважно цікавитися і слідкувати за тим, що відбувається в Україні».

 

Довідково: Програма стажування працює з 1995 року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та сприяння Верховної Ради України. За цей час її випускниками стало близько 1600 інтернів з усіх регіонів України. Близько 30% з них залишилося працювати в органах державної влади або Парламенті. Цього року у Верховній Раді пройшли стажування 90 інтернів, які працювали в  секретаріатах комітетів та підрозділах Апарату парламенту, долучаючись до законодавчої роботи.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50