Голова Верховної Ради України А.Парубій наступного тижня планує внести на розгляд народних депутатів пропозицію не закривати сесію, а продовжити її, аби у будь-який момент була можливість зібратися на пленарне засідання. Про це він сказав у п’ятницю в інтерв’ю телеканалу «РАДА».

«Згідно календарного плану наступний тиждень – останній тиждень пленарних засідань Парламенту. Потім ще буде робота в комітетах, робота з виборцями, але в пленарних засіданнях цей тиждень буде останній, - нагадав він, - і тому, я вчора виступив з ініціативою: прийняти рішення не закривати сесію, а продовжити її до 6 вересня, щоб Голова Верховної Ради в будь-який момент зміг зібрати пленарне засідання».

А.Парубій зазначив, що, за його інформацією, «ці найближчі місяці будуть дуже тривожними для України: це той період, коли в Сполучених Штатах Америки відбувається президентська кампанія, відбуваються дуже складні процеси в Європі, і, за моєю інформацією, цей період запланований як період активізації на фронті через атаки на українські позиції, а також дестабілізації ситуації в середині України», - сказав Голова Парламенту. «Нам вкрай важливо, аби Верховна Рада України могла у будь-який момент зібратись для прийняття рішень і дати відповіді на ті виклики, які можуть стояти перед нами», - наголосив він.

За словами А.Парубія, на наступний тиждень є велика кількість питань - дуже важливих євроінтеграційних, екологічних законопроектів, які об’єднують зал, які всі підтримують; блок законопроектів, необхідних для національної безпеки і оборони, поданий вчора.

 Голова Верховної Ради України висловив упевненість, що «нам вдасться відставити політичні амбіції і пам’ятати, що ми є Парламент країни, яка воює, воює з окупантом, і нам необхідно приймати рішення, закони для людей, для армії, для країни, і продемонструвати, що Парламент здатний приймати надскладні, надважливі рішення».

Підсумовуючи події минулого робочого тижня, Голова Парламенту відзначив високу оцінку партнерами зі Сполучених Штатів Америки того, що зроблено Верховною Радою України. Він нагадав, що вчора Дж.Керрі дав хорошу оцінку тому, що в непростих умовах український Парламент «приймає настільки фундаментальні і ключові рішення для української держави». «Звичайно, наша розмова з ним стосувалась більше сфери оборонної і сфери реформ. Я наголосив на тому, що для України важливий саміт, який відбудеться в Варшаві, щоб дати сигнал для України щодо її членства в НАТО, щодо її реформування на шляху до уніфікації наших збройних сил зі стандартами НАТО, і, звичайно, як завжди, наголосив на тому, що Україна потребує летального озброєння. Ми подякували за те нелетальне озброєння, яке отримує Україна, за надані нам буквально недавно нові радари, які вкрай важливі для української армії, які рятують життя багатьом нашим бійцям. Але і нагадав свою давню вимогу – що нам необхідне летальне озброєння, що Путін розуміє тільки силу, він буде йти доти, доки ми його не зупинимо, а зупинити ми його можемо тільки міжнародними санкціями  і потужними збройними силами України», - повідомив А.Парубій.

Також, сказав він, прийнято три закони, необхідні для співпраці з МВФ, що «дає нам велику підставу розраховувати на транш, який найближчим періодом має прийти в Україну»,  створено Раду Національного банку, та ухвалено дуже резонансне рішення – збільшення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, або під впливом наркотичних засобів.

А.Парубій вкотре наголосив, що від блокування роботи Верховної Ради ніхто не виграє. «Я звертаюсь до колег, які блокують трибуну – Україна від цього стає не сильнішою, а слабшою. Це зовнішній сценарій в якому ми мимоволі беремо участь. Я, як Голова Верховної Ради України, цього не допущу», - наголосив А.Парубій.

***

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31