Голова Верховної Ради України А.Парубій заявляє, що, незважаючи на політичну напругу, яка є в  країні через російську агресію, український Парламент не просто працює, а й приймає революційні рішення, необхідні для здійснення реформ у нашій країні. Про це він сказав під час зустрічі з Державним Секретарем США Джоном Керрі, яка відбулася у четвер. 

Він повідомив, що недавно Верховна Рада України прийняла рішення про реформу судової системи, що «є системним і революційним перетворенням в українських судах для подолання корупції». Також ухвалено закони щодо розвитку співпраці з МВФ та «пакет законів для  подолання такого зла, як корупція».

А.Парубій зазначив, що «все це відбувається в час, коли путінська влада здійснює агресію проти України». При цьому він повідомив, що є інформація про можливу активізацію дій окупаційної армії у найближчий період: «є інформація про готовність як до активізації дій агресора на фронті, так і до дестабілізації в середині нашої країни». «Ми не допустимо дестабілізації ситуації всередині країни і дуже розраховуємо на те, що наші стратегічні партнери допоможуть  нам зупинити окупаційні війська, і ми й надалі матимемо надійного стратегічного партнера - Сполучені Штати Америки», - сказав А.Парубій.

Голова українського Парламенту подякував Державному Секретарю США за допомогу українській державі у найтяжчі для неї часи, при цьому він запевнив, що «Україна йде шляхом реформ і її ніщо не зупинить».

Своєю чергою, Держсекретар США засвідчив підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки і закликав українську Сторону і далі реформувати країну.  «Ми схвально оцінюємо реформи, які вдалося здійснити», - сказав він, відзначивши те, що Україна «вийшла з-під впливу Росії і тепер повинна працювати над зміцненням верховенства права, розвитку правосуддя, судової системи».

Джон Керрі наголосив на необхідності посилювати роботу щодо виконання Мінських угод. «Не можна марнувати час, а потрібно спільно працювати на виконання Мінських угод», - сказав він. Дж.Керрі висловився за необхідність припинення вогню, розблокування кордону, запевнивши при цьому, що Сполучені Штати готові підтримати зусилля української влади у виконанні Мінських домовленостей. 

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі, яка склалась там через російську агресії проти України. У цьому контексті А.Парубій зазначив, що  підтримка в питанні безпеки, зокрема, допомога у наданні летального озброєння так само важлива для України, як і економічна підтримка. Дж.Керрі повідомив, що «у напрямку такої допомоги Україні працюють п’ять країн». «Ми оцінимо потреби з точки зору посилення обороноздатності України, в постачанні техніки та іншої допомоги», - сказав він.

Дж.Керрі відзначив проведення в Україні серйозних антикорупційних заходів, руйнування олігархії, зміцнення банківської системи. «Реформи допоможуть вам завести  в країну інвестиції»,- наголосив він і додав, що «вже спостерігається певне зростання економіки, і люди таким чином побачать реформи, рух країни», - підкреслив Дж.Керрі.

Сторони висловили сподівання на подальший розвиток співпраці у різних сферах, зокрема у оборонній і економічній.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00