Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у четвер у Форумі «Майбутнє електронного урядування в Україні».

Виступаючи перед учасниками Форуму, А.Парубій зазначив, що електронне урядування є дуже добрим і гарним прикладом співпраці громадського сектору, законодавчої і виконавчої гілок влади. Він назвав символічним той факт, що цей процес у всіх сферах «організовують ті самі люди, що стояли на Майдані і не були там поділені на громадську чи виконавчу владу». «Люди, які стояли пліч-о-пліч, у різних сферах і різних напрямках реалізовують багато тих ідей, заради яких вони стояли на Майдані», - сказав він і нагадав про плакат, що висів на барикаді: «Вибачте за незручності – ми змінюємо країну!».

А.Парубій переконаний, що новації, які будуть запроваджені, дозволять провести революційні зміни у суспільстві. Одним із інструментів змін він назвав портал, який дозволяє будь-якому громадянину побачити розподіл бюджетних коштів, дає можливість журналістам під час журналістських розслідувань виявляти факти корупції від найнижчого до найвищого рівня. «По-великому, говорячи про боротьбу з корупцією – це прозорість представницької, законодавчої і виконавчої влади, - підкреслив він. - Ми повинні як рентгеном засвітити всі сфери, заражені корупційними процесами, оскільки корупційна спадщина дуже тяжка. Нею, як раковою пухлиною, заражене усе українське суспільство. І ми повинні чесно про це говорити».

На переконання Голови Парламенту, аби знищити корупцію як явище, а не порядком засудження окремих її представників, «потрібно мати на всіх рівнях прозорість влади, доступ простого громадянина до інформації». «Електронна демократія, електронне урядування дає можливість нам це зробити. Верховна Рада України зробила у цьому напрямку важливі кроки – це і електронне урядування, і відкритий парламент, доступ до всіх документів парламенту, підтримка ініціатив, які надходять до нас», - наголосив А.Парубій, зазначивши, що новації зроблять значні зміни у сфері відносин громадян з державою і у боротьбі із корупцією.

Голова Верховної Ради України підкреслив, що «Парламент цього скликання, на відмінність від інших, стоїть на позиціях побудови європейської України, національної Держави і шляху реформ». Водночас, А.Парубій назвав нинішній час «винятковим періодом», коли «є неймовірна співпраця з Урядом, є перебування у постійному діалозі з громадянським суспільством, і є порозуміння між собою». «Маємо унікальний шанс – ми можемо найнеймовірніші, найсміливіші ідеї підтримувати і втілювати у життя», - наголосив він.

За його словами, незважаючи на наявність дискусій щодо тактичних кроків, у Парламенту є стратегічне бачення розвитку Держави. «Парламент має достатньо єдності і достатньо голосів, щоб реформи були проведені. Переконаний, що Верховна Рада України має великий потенціал», - сказав він і звернувся до громадського сектору із проханням подавати ініціативу, запевнивши у її всебічній підтримці.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 березня 2024 17:05
28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30