«За період від Майдану до сьогодні зроблено недостатньо, але багато. Я був і залишаюсь переконаним в тому, що коли суспільство є змобілізованим, має віру і бажання змінюватись, тоді відбуваються реформи та зміни», - заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в рамках зустрічі з експертним середовищем, організованій на майданчику громадської організації «Реанімаційний пакет реформ» у п’ятницю.

На думку А.Парубія, суспільство недостатньо поінформоване про хід реформ в Україні, що призводить до зневіри до влади та дезорієнтації. «Той факт, що багато з наших досягнень не є донесені правильно до суспільства, є одним з великих проблем сучасної української влади в цілому. Ми не вміємо правильно і ефективно доносити інформацію про позитивні речі, які були зроблені, і акцентуємось на тому, в чому є вимушені проблеми. Це, звичайно, в суспільстві породжує зневіру і дезорієнтацію», - сказав Глава Парламенту. А.Парубій висловив переконання в тому, що «коли суспільство є змобілізованим, має віру і бажання змінюватись, тоді відбуваються успіхи, реформи та зміни, що  підтвердив перший і другий Майдан».

При цьому Голова Верховної Ради України, звертаючись до присутніх, пообіцяв, що реформування країни «буде робитись в дуже тісній взаємодії з експертним середовищем». Разом із тим, він навів приклад співпраці з експертами майже у постійному режимі, зокрема, у період напрацювання пропозицій щодо реформування парламенту, відпрацювання законів щодо лібералізації безвізового режиму.  За словами А.Парубія, до робочої групи входили також представники виконавчої влади та Адміністрації Президента.

Глава Парламенту наголосив на відкритій солідарній роботі над реформами та спільній відповідальності всіх гілок влади, експертного середовища щодо їх успішного впровадження. «Я дуже вірю, що ми всі маємо діяти згуртовано і спільно. У владі існує критична кількість людей, які хочуть змін. Ми зараз повинні зберігати спільний солідаризм тих людей, які опинилися волею обставин в різних гілках влади або в експертному середовищі. Я вірю в те, що успіх захований у дискусіях, у дуже публічному і відкритому обговоренні ініціатив, які є, і в спільному рішенні. Я це називаю співучасть і співвідповідальність». Разом із тим, А.Парубій закликав представників і влади, і опозиції, і експертного середовища, і громадськості, які є ініціаторами, учасниками обговорення та впровадження рішення у життя, бути єдиною командою, що захищатиме інтереси України.

«Є одна збірна збірна команда України, у якої на меті – виграш України», - наголосив А.Парубій і додав: «Принцип, де менше політики, а більше державного мислення, я вважаю великою запорукою успіху. Тільки так ми зможемо робити реформи. Ми зробили їх багато, і маємо зробити ще більше. Я бачу для цього великий потенціал і в парламенті, і в українській владі, аби ці реформи здійснювати».

Під час зустрічі Голови Верховної Ради України А.Парубія з експертним середовищем відбулася фахова розмова, зокрема, щодо реформування судової системи, внесення змін до організації роботи парламенту та його апарату, вдосконалення системи реєстрації законопроектів, оптимізації розгляду законопроектів парламентськими комітетами, участі народних депутатів у процесі законотворення, бюджетного процесу. Щодо останнього, А.Парубій наголосив, що бюджетний процес відбуватиметься відповідно до законодавства.

Завершуючи зустріч, Голова Верховної Ради України А.Парубій закликав експертів до активної роботи, визначаючи пріоритети та основні етапи впровадження реформ і базуючись на принципах солідаризму, завдяки чому Україна відбудеться як успішна та суверенна держава.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00