Під час презентації змін до Регламенту Верховної Ради України у п’ятницю Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив, що зміни стосуватимуться підвищення якості законопроектів.

Зокрема, висновки щодо законопроектів повинен буде надавати Комітет з питань бюджету. «Бо інколи, особливо перед виборами, вносяться популістські законопроекти, для забезпечення яких потрібно кілька бюджетів Сполучених Штатів Америки, - зауважив Голова Парламенту. - На кожен законопроект бюджетний комітет повинен давати свій висновок і, відповідно, матеріально-технічне обгрунтування, щоб визначити, яке навантаження на бюджет може нести той чи інший законопроект».

Він також зазначив, що рекомендується обов’язкова віза Комітету з питань боротьби з корупцією на предмет корупційних ризиків, також повинна бути віза Комітету з питань євроінтеграції з оцінкою, «чи відповідає законопроект нашим стратегічним планам євроінтеграції, і це дозволить нам добитися того, що законопроект, який входить на розгляд до зали, мав би достатньо серйозне профільне обговорення і достатньо грунтовне опрацювання на етапі підготовки до входження у пленарний тиждень».

А.Парубій повідомив, що цей законопроект знаходиться у стадії обговорення, тому свідомо не був зареєстрований, а був розісланий усім народним депутатам минулого тижня для обговорення. «Задум полягає у тому, що ми розпочали дискусію. Думаю, законопроект буде зареєстрований і поданий в зал лише після детального обговорення з керівниками фракцій і депутатських груп», - підкреслив він.

Голова Парламенту припустив, що «будуть застереження, бо законопроект передбачає більший «фільтр», аби законопроект потрапив до сесійної зали, складність законодавчої ініціативи викликатиме певну дискусію у багатьох депутатів». 

А.Парубій вважає, що громадський і суспільний тиск мають відіграти значну роль у підвищенні ефективності роботи Верховної Ради України, у покращенні дисципліни народних депутатів. «Ця Верховна Рада, я переконаний, має великий потенціал. Вона вже прийняла усі антикорупційні закони, увесь спектр законів для візової лібералізації, закони, які сприяли посиленню української армії і питань щодо безпеки держави, - сказав він. - Маємо використати увесь потенціал парламенту, збільшити його інституційну спроможність».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31