Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи ранкове засідання у середу, звернувся до парламенту щодо посилення відповідальності парламентарів до своєї роботи у сесійній залі.

А.Парубій підкреслив, що напередодні, у вівторок, було проведено надзвичайно ефективну роботу з ухвалення величезної кількості рішень, які не приймались дуже довгий час через відсутність народних депутатів у сесійній залі.

Звертаючись до парламентарів, Голова Верховної Ради України заявив, що «країна чекає прийняття дуже багатьох рішень, які стосуються національної безпеки і оборони, які стосуються підтримки армії, реформ, декомунізації». «Ми не можемо тримати їх тому, що у залі недостатньо депутатів», - підкреслив він.

А.Парубій, зауваживши, що чує багато закидів про те, що має, як головуючий, дотримуватись Регламенту Верховної Ради України, зазначив, що «відчайдушно робить усе можливе для того, аби Регламент був дотриманий, щоб у залі не було неперсональних голосувань». За його словами, сигнальні голосування ставились саме через те, що не було депутатів у залі. «Тому що дуже часто, закликаючи до дотримання Регламенту, депутати зникають із зали, і ми не можемо ухвалювати рішення», - сказав він.

Голова Парламенту нагадав, що перед обранням його на цю посаду закликав колег з цієї трибуни «крізь політику бачити Україну». «Ми повинні думати не про політичні інтереси, а перш за все, - про державний інтерес, який полягає у тому, щоб Верховна Рада стала ефективним органом управління у Державі, - наголосив він. - А для того Верховна Рада України повинна бути здатною приймати рішення».

На його думку, той факт, коли депутати ходять у залі під час ухвалення важливих питань, призводить до того, що Верховна Рада має найнижчий рівень довіри серед усіх інших органів влади. «Це проблема не головуючого і не президії, - сказав він. - Це проблема усіх членів парламенту, усіх народних депутатів».

А.Парубій закликав народних депутатів «дотримуватись Регламенту, відчайдушно ходити на роботу, відчайдушно піднімати питання про те, що депутатів немає у сесійній залі». «Ми повинні стати партнерами, ми повинні стати колегами. І якщо ми цього не доб’ємося, то Парламент матиме той же найнижчий рівень довіри, і відповідальність лягатиме на усіх», - підкреслив він.

Голова Парламенту закликав парламентарів «докладати максимальних зусиль, аби вони, як і усі інші громадяни, були на робочих місцях та відчували відповідальність перед хлопцями на передовій» і висловив сподівання, що «парламент працюватиме за процедурою, стане працездатним, ефективним і дієвим органом української влади».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43
30 квітня 2024 16:08
30 квітня 2024 15:57
30 квітня 2024 14:19