Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Молдова в Україні Сержіу Статі.

Зустріч проводилася з метою обговорення актуальних питань українсько-молдовської співпраці.

На початку зустрічі Перший заступник Голови  Верховної Ради України високо оцінив рівень двосторонніх взаємин і висловив сподівання, що діяльність С.Статі на посаді Посла, який має значний дипломатичний досвід, у тому числі й в Україні, сприятиме розвиткові українсько-молдовським відносинам.

С.Статі висловив співчутті А.Мартинюку у зв‘язку зі смертю Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Євгена Кушнарьова, що сталася сьогодні, у середу.

Під час зустрічі відбувся обмін думками з широкого кола питань двосторонніх взаємин, зокрема стосовно налагодження міжпарламентської співпраці між двома державами.

Торкаючись міжпарламентської українсько-молдовської співпраці, С.Статі відзначив активізацію її останнім часом, зокрема успішні зустрічі та ініціативи А.Мартинюка під час його останнього відвідання Молдови восени минулого року. Він передав бажання керівництва парламенту своєї держави втілити в життя ідею А.Мартинюка про створення міжпарламентської українсько-молдовської Асамблеї та готовність взяти участь у цій роботі.

А.Мартинюк наголосив, що досвід роботи міжпарламентських Асамблей, зокрема Асамблеї Федеральних Зборів Російської Федерації та Верховної Ради України та міжпарламентської українсько-польської Асамблеї, засвідчує, що вони успішно вирішують питання, які існують між цими державами. За таким же принципом, переконаний А.Мартинюк, може діяти й міжпарламентська українсько-молдовська Асамблея, розв‘язуючи економічні, прикордонні, спільні міжнародні проблеми.

 А.Мартинюк відзначив важливість молдовського досвіду при переході до парламентсько-президентської республіки та запевнив, що проведе консультації з Головою Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Віталієм Шибком щодо проведення спільного засідання  із зовнішньої політики Комітету у закордонних справах українського парламенту та відповідної Комісії парламенту Республіки Молдова.

С.Статі передав пропозицію провести таке засідання у Молдові орієнтовно навесні цього року.

Він також висловив пропозицію щодо запрошення навесні до Молдови групи провідних українських журналістів, аби «Молдова стала більш зрозумілою і відомою для України».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

10 травня 2024 17:27
10 травня 2024 17:04
10 травня 2024 11:17
10 травня 2024 10:39
09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52