У четвер, 26 жовтня, Голова Верховної Ради України Олександр Мороз взяв участь у зустрічі з учасниками Програми «Помічник Голови Комітету Верховної Ради України» (інтернами), яка здійснюється у рамках Програми сприяння парламенту України.

У зустрічі також взяли участь Керівник Апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук, керівники та координатори Програми сприяння парламенту України.

О.Мороз привітав учасників Програми, які починають своє стажування у Верховній Раді України, і висловив сподівання, що ця робота принесе користь їм особисто та Верховній Раді України.

Він відзначив, що за час існування Програми ніколи не було так, «коли б до Верховної Ради потрапляли випадкові люди», а відбір учасників завжди здійснювався за їх знаннями. О.Мороз підкреслив важливість того, що молоді люди, які стали учасниками Програми, отримали можливість ознайомитись із процесом законотворення. Він закликав «брати на себе сміливість за прийняття рішень», відстоювати свою точку зору, пропонувати рішення.

О.Мороз також звернув увагу учасників Програми на необхідність вивчати європейський досвід з огляду на європейські перспективи України.

Звертаючись до присутніх, він наголосив, що сьогодні Україна перебуває на особливому етапі свого розвитку реформуванні системи влади. «Сумніви щодо доцільності політреформи, розмови навколо цього це від лукавого», - сказав О.Мороз. «Я переконаний, ми повинні цей шлях пройти, чим швидше, тим це буде корисніше для держави», - підкреслив він.

Голова Верховної Ради України також висловив переконання, що ревізії політреформи не відбудеться. «Я вірю, ми не допустимо ревізії політреформи. Ми зробимо владу залежною від людей», - наголосив він. «Коли влада буде підконтрольною, не буде чиновницького свавілля, яке існує зараз», - переконаний О.Мороз.

Від імені Верховної Ради України, від імені її Апарату він пообіцяв всіляку підтримку молодим фахівцям, які розпочинають стажування по Програмі. «Я переконаний, що ви займете своє місце у суспільстві», - сказав О.Мороз.

Учасників Програми також привітав Керівник Апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук, закликавши їх не лінуватись здобувати нові знання. «Кожна людина, яка не лінується, вона досягає мети», - сказав він.

О.Мороз вручив інтернам посвідчення учасника Програми «Помічник Голови Комітету Верховної Ради України».

* * *

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

20 травня 2024 19:18
17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50