Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив про заяву від двох фракцій про перерву із заміною на виступ.

Народний депутат Ігор Гузь в оточенні колег заявив, що українці готові надати рішучу відсіч окупанту, який прийде на нашу землю.

Народні депутати подякували міжнародним партнерам за підтримку України у цей час, за всі зусилля, які вони докладають у відстоюванні незалежності України.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Олег Воронько. У заяві йшлося про тиск з боку влади на народних депутатів з об’єднання «Розумна політика».

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Рустем Умеров.

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після закінчення виступів народні депутати розпочали розгляд питань порядку денного.

Головуючий оголосив до розгляду проект Постанови про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, №6575.

У засіданні після виступів народних депутатів з процедури оголошено перерву. 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук після закінчення перерви повідомив, що під час формування порядку денного сьомої сесії вкралася технічна помилка, зокрема, не до нього не було включено два законопроекти.

Головуючий дав доручення Апарату з’ясувати і Комітету під час обідньої перерви зібратися, розглянути ці два законопроекти, щоб ці питання можна було розглянути після перерви.

Оскільки порядок денний сесії не затверджено, головуючий запропонував затвердити порядок денний сьогоднішнього засідання, який учора схвалений Погоджувальною радою.

Народні депутати не підтримали пропозицію («за» - 204).

Головуючий повідомив, що на голосування будуть ставитися кожне питання окремо.

Представники фракцій внесли свої пропозиції щодо включення законопроектів до порядку денного.

Голосування не були результативними.

Головуючий оголосив перерву у пленарному засіданні.

Після закінчення перерви головуючий повідомив, що він дав доручення Апарату включити до порядку денного сьомої сесії ті законопроекти, на яких наполягали депутатські фракції до перерви.

Проект Постанови про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, №6575, з урахуванням цих пропозицій було поставлено на голосування для прийняття в цілому.

Народні депутати не підтримали проект Постанови («за» - 203).

До порядку денного включено проект Постанови про внесення зміни до пункту 1 Постанови Верховної Ради України від 1 грудня 2021 року № 1919-IX "Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік", №6524.

Проект доповів Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Він зазначив, що проект має технічний характер і його метою є приведення у відповідність з вимогами Постанови Верховної Ради України від 29 січня 2021 року № 1157-IX «Про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», зокрема щодо вимоги до лауреата бути зарахованим у поточному році до закладу вищої освіти в Україні та підписати договір про навчання із закладом вищої освіти України.

263 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.

Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 26.01.2022 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі, №6273-П, доповів народний депутат Максим Павлюк.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися шляхом голосування щодо прийняття або відхилення проект Постанови.

За результатами голосування проект Постанови відхилено («за» 62).

До порядку денного включено законопроекти про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу, №6354 і про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності, №6445.

Проект Закону, №6354, доповіла народний депутат Юлія Гришина. Доповідачка запропонувала продовжити строк трансформації санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) до 01 липня 2024 року. Крім того, пропонується передбачити можливість засновникам приймати рішення про створення у складі закладу загальної середньої освіти оздоровчо-профілактичного підрозділу.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Олена Лис доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати 235 голосами підтримали законопроект за основу.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності, №6445, доповів народний депутат Дмитро Чорний. Він зазначив, що метою цього проекту є продовження чинних пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності в Україні на 2022 рік. Проект визначає правові засади застосування у 2022 році чинних пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності в Україні.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Валерій Колюх доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Законопроект 271 голосом прийнято за основу та в цілому.

Головуючий зачитав заяву народного депутата Олега Воронька про вихід зі складу депутатської фракції «Слуга народу».

Народні депутати розглянули Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим, №4657.

Проект Постанови доповіла народний депутат Єлізавета Богуцька.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися шляхом голосування шляхом голосування у сесійному залі.

Народні депутати 229 голосами підтримали прийняття проекту Постанови в цілому.

Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, установах та організаціях, що перебувають у віданні Національної академії аграрних наук України, №5196, доповів народний депутат Анатолій Гунько.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо проекту Постанови шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету щодо основних завдань Тимчасової слідчої комісії.

Верховна Рада 187 голосами прийняла проект Постанови в цілому.

Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича - кримінальне провадження № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014, №6428, доповів народний депутат Михайло Цимбалюк.

Перший заступник Голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Євтушок доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися шляхом голосування щодо проекту постанови з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету.

234 голосами народні депутати підтримали проект Постанови в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

Рішення Комітету щодо проекту Закону про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, №0064, доповів Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

За результатами голосування законопроект не прийнято («за» - 223 голоси).

Головуючий закрив пленарне засідання.

 


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
21 квітня 2024 12:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23