Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Руслан Стефанчук надав слово для виступів народним депутатам з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після закінчення виступів із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Петро Порошенко. У заяві йшлося про невідкладний розгляд на пленарному засіданні законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" щодо збільшення видатків на оборону та зміцнення обороноздатності держави, №6542.

Головуючий на вимогу двох фракцій оголосив перерву у засіданні на 30 хвилин.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук поінформував про результати наради за участю керівників та представників депутатських фракцій і груп, яка відбулася під час перерви.

Він повідомив, що під час наради обговорювалися питання ФОПів і ситуації, яка відбувається. За результатами наради було піднята низка питань, пов'язаних з подіями, які відбувалися вчора.

Руслан Стефанчук повідомив, що на офіційному сайті Національної поліції вже висвітлена офіційна думка, є така інформація про те, що 63 особи, які були затримані, вони вже відпущені, встановлені їхні особи.

Під час наради була обговорена пропозиція від керівників фракцій, керівництва парламенту, за можливості щоб та інформація, яка виставлена на сайті Національної поліції, була прокомунікована чи керівництвом МВС, чи керівництвом поліції в межах відповідного брифінгу.

Також обговорено пропозицію Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева щодо подання до кінця дня законопроекту, яким пропонується, що до кінця цього року не будуть сплачувати штрафи особи, які не встановили РРО, за умови, що вони встановлять.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті, №5705, доповів заступник Міністра інфраструктури Мустафа-Масі Найєм.

Альтернативний законопроект №5705-1 доповіла народний депутат Тетяна Плачкова.

Законопроектами пропонується удосконалити правове регулювання використання електронних квитків як одного з різновидів проїзних документів в громадському транспорті.

Голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Ігор Негулевський доповів рішення Комітету, який рекомендує законопроект №5704 прийняти за основу, а альтернативний проект №5705-1 - відхилити.

За результатами голосування за основу 270 голосами «за» прийнято законопроект №5705.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, №6070, доповів народний депутат Сергій Литвиненко.

Альтернативний проект №6070-1 доповів народний депутат Артем Чорноморов.

Законопроекти спрямовані на урегулювання на законодавчому рівні питань функціонування діяльності органів з оцінки відповідності згідно вимог Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів шляхом внесення змін до Законів України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» та «Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України».

Заступник Голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Павло Халімон доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу законопроект №6070-1.

Народні депутати під час обговорення підтримали альтернативний законопроект.

За результатами голосування законопроект №6070-1 прийнято за основу 277 голосами «за».

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння формуванню відповідального батьківства, № 3667, доповів заступник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов. Він зазначив, що законопроект розроблений з метою нормативно-правового удосконалення системи захисту права кожної дитини на виховання у сім’ї та догляд своїх батьків шляхом формування відповідального ставлення до батьківства, вдосконалення безпечних для дітей шляхів організації допомоги батькам у їх вихованні.

Законопроектом передбачається внесення змін до Сімейного кодексу України, Цивільного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану».

Голова підкомітету Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Тетяна Скрипка доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу з урахуванням пропозицій, висловлених у висновку Комітету.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розгляд законопроекту №3667.

Парламентарії у виступах висловили ряд зауважень до законопроекту і пропонували за результатами розгляду направити його на доопрацювання.

За результатами голосування законопроект №3667 не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу і був направлений на доопрацювання.

До порядку денного 291 голосом «за» було включено проект Постанови про проведення VI Міжнародної спільної конференції Європейської організації вищих органів аудиту та Арабської організації вищих органів аудиту "Дослідження вищими органами аудиту ефективності політики боротьби зі зміною клімату та її наслідками" у травні 2022 року в м. Києві, №6344.

Проектом Постанови пропонується з метою підвищення ролі та з огляду на суспільне значення незалежного державного зовнішнього фінансового контролю (аудиту), зважаючи на необхідність глобального реагування на загрозу зміни клімату, а також вироблення рекомендацій щодо удосконалення державної політики у сфері боротьби зі зміною клімату та її наслідками в Україні підтримати проведення з 17 по 19 травня 2022 року в місті Києві VI Міжнародної спільної конференції Європейської організації вищих органів аудиту (EUROSAI) та Арабської організації вищих органів аудиту (ARABOSAI) на тему «Дослідження вищими органами аудиту ефективності політики боротьби зі зміною клімату та її наслідками».

Верховна Рада 296 голосами прийняла проект Постанови в цілому.

Народні депутати розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів), №3881, і 299 голосами прийняли його в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі, №6273.

Верховна Рада 243 голосами «за» прийняла законопроект у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей, №6104.

За результатами голосування законопроект 288 голосами «за» прийнято у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про антидопінгову діяльність у спорті, №5099. 

Законопроект 303 голосами «за» прийнято у другому читанні та в цілому.

Проект Закону про внесення зміни до статті 52 Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю, №5640, доповів Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін. Він зазначив, що законопроектом, передбачається, зокрема: утворити центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фізичної культури і спорту, державної установи «Національна лабораторія антидопінгового контролю»; визначити основні завдання Національної лабораторії антидопінгового контролю та порядок утворення та діяльності Наглядової ради Національної лабораторії антидопінгового контролю.

Андрій Кожем’якін повідомив, що члени Комітету під час обговорення підтримали законодавчу ініціативу, наголосили на необхідності найскорішого ухвалення законопроекту Верховною Радою, оскільки реалізація його положень сприятиме створенню Національної лабораторії антидопінгового контролю з подальшою її акредитацією Всесвітнім антидопінговим агентством.

Голова Комітету запропонував прийняти проект закону за основу і в цілому з внесенням змін до прикінцевих положень законопроекту.

Народні депутати під час обговорення підтримали законопроект.

За результатами голосування законопроект 286 голосами «за» прийнято за основу і 281 голосом - в цілому.

Народні депутати розглянули ряд проектів постанов щодо зміни та встановлення меж міст.

За результатами голосування прийнято проекти Постанов:

про встановлення меж міста Бердичева Бердичівського району Житомирської області, №6242;

про зміну і встановлення меж міста Іршави Хустського району Закарпатської області, №6152;

про зміну і встановлення меж міста Вугледара Волноваського району Донецької області, №5858;

про зміну та встановлення меж міста Носівки Ніжинського району Чернігівської області, №6243;

про зміну і встановлення меж міста Виноградова Берегівського району Закарпатської області, №6390.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 

 




 




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00